Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

1.4.2021 13.09

Saimaan ammattiopisto Sampo julistautuu syrjinnästä vapaaksi alueeksi

Saimaan ammattiopisto Sampo julistautuu syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Samalla oppilaitos sitoutuu kohtelemaan kaikkia opiskelijoita, asiakkaita ja henkilökuntaa yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Sampo sitoutuu vastustamaan ja puuttumaan kaikenlaiseen syrjintään, kiusaamiseen ja häirintään kouluyhteisön kaikilla tasoilla opiskelijoista henkilökuntaan. Ihmisten erilaisuus tunnustetaan ja hyväksytään osaksi oppilaitosyhteisöä. Kaikki ilmoitukset ja epäilykset syrjinnästä otetaan vakavasti.

Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista ja kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Konkreettisina toimina Sampossa on toteutettu opiskelijoille ja henkilöstölle yhdenvertaisuuskysely. Siitä saatujen tulosten perusteella suunnitellaan toimenpiteitä, joilla yhdenvertaisuustilannetta parannetaan. Tilanteen kehittymistä seurataan vuosittain. Osa Sampon wc-tiloista on muutettu sukupuolineutraaleiksi. Lisäksi on tarkoitus järjestää aiheeseen liittyvää koulutusta ja tapahtumia kaikille sampolaisille.

Syrjinnästä vapaa alue -merkki laitetaan näkyvästi esille Sampon tiloissa. Merkki seinällä kertoo, että oppilaitoksessa halutaan suhtautua syrjintään ja yhdenvertaisuuteen vakavasti.

Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen julkistettiin torstaina 1. huhtikuuta vietettävän Sampo-päivän yhteydessä, joka on Sampon henkilöstön ja opiskelijoiden yhteinen juhla.

Syrjinnästä vapaa alue -kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto Fimu, Vammaisfoorumi, Ihmisoikeusliitto, Seta, Nuorisoyhteistyö Allianssi ja oikeusministeriö. Syrjinnästä vapaiksi alueiksi julistautuneita organisaatioita on tällä hetkellä jo noin 1 200 eri puolilla Suomea, ja ne edustavat monia eri toimialaoja, kuten kirjastoja, poliisilaitoksia, oppilaitoksia, ministeriöitä, eri alojen järjestöjä ja yrityksiä. 
https://yhdenvertaisuus.fi/syrjinnastavapaa.fi 

Lisätietoja: pedagoginen johtaja Riitta Moilanen, riitta.moilanen@edusampo.fi, p. 040 149 7475

 


Palaa otsikoihin