Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

25.8.2022 17.54

Saimaan ammattiopisto Sampon PORAK-uudisosan peruskivenmuuraus ja harjannostajaiset

Saimaan ammattiopisto Sampon Pohjolankatu 12-uudisosan, PORAKin peruskivenmuuraus- ja harjannostajaistilaisuutta vietettiin torstaina 25.8. Kutsuvierasjoukko ja rakentajien edustajat muurasivat peruskiveen aikakapselin, johon laitettiin päivän paikallislehdet, Sampon Hakijan opas, kulttuuriperiaatteet ja PORAK-hankkeen historiikki. 

Harjannostajaisissa kiiteltiin kaikkia suunnitteluun ja rakentamiseen osallistuneita sekä itse rakentajia. Hankkeen merkittävyyttä maakunnalle ja Lappeenrannan kaupungille korostettiin.

Maakuntajohtaja Satu Sikanen kertoi, että monikäyttöiset ja turvalliset tilat takaavat, että myös opetus voi hyvin.

”Toivottavasti tästä tulee mukava, monikuluttuurinen kohtauspaikka kaikille ja tuo hyvä pöhinää Sampoon.”

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan Lappeenrannan keskusta on muutoksen kourissa, ja siitä tulee tiiviimpi ja toimivampi.

”PORAK-hankkeessa myös kestävä kehitys ja monikäyttöisyys painottuvat. Olemme iloisia Lappeenrannassa, että hiilidioksidipäästöt on minimoitu ja energiatehokkuus huomioitu. Kaupungissamme on erinomaiset koulutusmahdollisuudet, ja saamme ammattitaitoisia osaajia.”

Kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi kertoi kuntayhtymän olleen hankalassa taloudellisessa tilanteessa valtio-osuusrahoituksen pienentyessä.

”Opetuksen tasoa ja opetustunteja ei kuitenkaan haluttu vähentää. Tilaratkaisut on pyritty optimoimaan mahdollisimman oikeamittaisiksi. PORAK-suunnittelun aikana kuunneltiin henkilökuntaa ja opiskelijoita.” 

Kuntayhtymän johtaja Antti Lehmusvaarakin totesi, että tilat on suunniteltu tarkoituksenmukaisiksi ja tarpeiden mukaan resurssit huomioiden.

”Rakentamisen laatu yleisesti on ollut paljon esillä keskusteluissa. Tässäkin hankkeessa se on keskiössä. Meillä on ollut sama turvaluokitus kuin sairaalassa, ja olemme palkanneet kosteudenhallinnan koordinaattorin.”

Varte Lappeenranta Oy:n toimitusjohtaja Seppo Tokkola korosti, että harjannostajaisia vietetään työntekijöiden kunniaksi.

”Tämä on ollut Varte Lappeenrannan suurin urakka pitkiin aikoihin. Helmikuussa kaikki muuttui, hinnat karkasivat käsistä ja tavaroiden saatavuus huononi. Saimme onneksi kuitenkin korvaavia tuotteita. Työturvallisuus on ollut huippua, yhtään työtapaturmaa ei ole sattunut. Yhteistyö oppilaitoksen kanssa on sujunut hyvin, ja meillä on ollut opiskelijaharjoittelijoita, joihin olemme olleet erittäin tyytyväisiä.

Rakentajien edustajien puolesta Kari Pentti lupasi, että urakka viedään kunnialla loppuun.

Harjannostajaisten päätteeksi nautittiin vielä Arimo Mustosen stand-upista. 

Koulutuskuntayhtymä päätti purkaa Pohjolankatu 12 A- ja B-rakennusosat, Purettavien osien kohdalle päätettiin tehdä uudisrakennus, joka sijoittuu jäävien olemassa olevien rakennusmassojen väliin.

Entisen 7150 m2:n tilalle rakennettava uudisosa on noin 5000 m2:n kokoinen. Rakentaminen aloitettiin tämän vuoden helmikuussa ja rakennus valmistuu ensi vuoden toukokuussa. Hankkeen kustannusarvio on 11,5 miljoonaa euroa, ja pääurakoitsija on Varte Lappeenranta Oy.

Uudisrakennukseen sijoittuvat opiskelijaruokala, suurkeittiö, opetusravintola, kuntosali/väestönsuoja, opiskelijoiden tuki- ja ohjauspalveluiden tiloja sekä kolme luokkaa ja pienryhmätiloja.

Lisätietoja:

-      Antti Lehmusvaara, kuntayhtymän johtaja, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi

-      Pauli Lipponen, kiinteistöpäällikkö, p. 040 075 0714, pauli.lipponen@edusampo.fi

-      Nina Laakkonen, rakentamisen projektipäällikkö, p. 0400 797878, nina.laakkonen@edusampo.fi


Palaa otsikoihin