Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

27.8.2021 14.41

Saimaan ammattiopistossa ensi vuonna lähes 1500 perustutkinnon aloituspaikkaa

Saimaan ammattiopistossa ensi vuonna lähes 1500 perustutkinnon aloituspaikkaa

Saimaan ammattiopisto Sampossa on ensi vuonna haussa kaiken kaikkiaan 1489 aloituspaikkaa. Ne jakautuvat yhteishaun ja jatkuvan haun paikoiksi. 

Aloituspaikkojen kokonaismäärä on ollut nousussa, vuoteen 2015 verrattuna paikkoja on ensi vuonna 178 enemmän. Koska nuorten ikäluokat maakunnassa pienenevät, yhteishaun paikat ovat laskeneet ja vastaavasti jatkuvan haun paikkamäärä on noussut.

Ajoneuvoasentajan koulutuksen voi ensi vuonna aloittaa vain Lappeenrannassa. Paikkamäärää ei nosteta, vaan pidetään entisellä 44 paikan tasolla. Rehtori Antti Lehmusvaaran mukaan muutokselle on useita syitä:

– Hakijamäärät Imatralla eivät ole olleet riittävän korkeita. Koulutuksen keskittämisellä yhdelle paikkakunnalle pyrimme saamaan koulutusalan taloudellisen tuloksen paremmaksi. Valmistuneiden opiskelijoiden työllistyminen alalle on myös ollut haasteellista. Lisäksi tulevat rakennusinvestoinnit Imatralla ovat vaikuttaneet päätökseen.

Matkailualan perustutkintokoulutus käynnistyy vuonna 2022 Imatralla. Haettavana on 20 paikkaa, joista puolet on yhteishaussa ja puolet jatkuvassa haussa. Koulutuksesta valmistuu matkailupalvelujen tuottajia.

Imatralla lisätään hius- ja kauneudenhoitoalan aloituspaikkoja 22:lla, ja Lappeenrannassa saman verran lisätään lähihoitajakoulutuksen paikkoja. Hakijamäärä sosiaali- ja terveysalalle oli tänä vuonna hyvä.

Sähkö- ja automaatiotekniikan yhteishaun aloituspaikkoja Lappeenrannassa nostetaan 11:llä.

Saimaan ammattiopisto kouluttaa nuoria ja aikuisia Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella. Koulutuskuntayhtymän hallitus hyväksyi aloituspaikkaesityksen kokouksessaan 25.8.2021.

Lisätietoja
rehtori Antti Lehmusvaara
antti.lehmusvaara@edusampo.fi
040 501 4244


Palaa otsikoihin