Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

26.3.2019 11.17

Saimaan ammattiopistossa valmennetaan venäläisiä kondiittoreita WorldSkills –kilpailuihin tulevana viikonloppuna

Edusampo Oy järjestää huippuvalmennuksen elokuisiin Kazanin WorldSkills 2019 ammattitaidon maailmanmestaruuskisoihin valmistautuville venäläisille kondiittorikilpailijoille 29.3.-1.4.2019. Neljää päivää kestävän, tiukan valmennusohjelman on suunnitellut ja toteutetaan lehtori Markku Vengasahon johdolla. Ohjaamaan tulee myös kondiittorilajin WSC2017 voittaja, Samposta valmistunut Emeliina Papinniemi.

Valmennukseen osallistuu kuusihenkinen joukkue, ja he valmistavat valmennuksen aikana suklaasta taitotyön, praliineja sekä suklaakoristeita. Töiden teemana on arkkitehtuuri.

Valmennus alkaa perjantaina puolilta päivin ruokailulla ja tutustumisella. Ruokailun jälkeen siirrytään keittiötiloihin ja aloitetaan harjoitustöiden valmistus. Ensimmäisen päivän aiheena ovat muotilla valmistettavat praliinit. Ohjaajina ovat kondiittori-kisälli Eija Kuningas ja Markku Vengasaho.

Lauantaina ja sunnuntaina ovat valmennuksen kiinnostavimmat hetket, kun todellinen mestari, WSC2017 kondiittorilajin kultamitalisti Emeliina Papinniemi on ohjaamassa. Aiheena ovat suklaataitotyö, noin 50 cm korkea suklaaveistos, sekä suklaakoristeet. Emeliinan assistentteina toimivat Eija ja Markku.

Maanantaina ohjelmassa ovat kastettavat suklaapraliinit sekä leirin päätös ja tuotekuvaukset. Ohjaajina Eija Kuningas ja Markku Vengasaho.

Tämä on ensimmäinen kondiittorilajin valmennus ulkomaalaisille Sampossa. Tulossa ovat siis hyvin mielenkiintoiset päivät!

Tässä linkki Kazanin WSC2019 kilpailuihin https://worldskills2019.com/en/


Palaa otsikoihin