Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

3.4.2019 14.25

Sampo-päivää juhlistettiin Vuoden opettaja-valinnalla ja kunniamerkkien jakamisella

Saimaan ammattiopistossa vietetään vuosittain Sampo-päivää. Juhlassa jaetaan henkilökunnalle myönnetyt kunniamerkit ja julkistetaan Vuoden opettaja –äänestyksen tulos.

Saimaan ammattiopiston oppilaskunta järjestää Vuoden Opettaja –äänestyksen. Tänä vuonna vuorossa oli Imatran opettajien vuoro saada huomionosoitus. Tiukan äänestyksen jälkeen vuoden opettajaksi valittiin liikunnan ja terveystiedon opettaja Livio Vilberg. Äänet jakautuivat 22 opettajan kesken.

Livio Vilberg on tehnyt pitkän uran opettajana. Hän on opettanut paljon muutakin kuin liikuntaa ja terveystietoa, muun muassa kieliä ja psykologiaa, ja työskennellyt muissakin tehtävissä. Livio valittiin vuoden opettajaksi jo toisen kerran muutaman vuoden sisällä. Suosionsa salaisuudeksi hän arvelee sitä, että hänen tunneillaan liikuntaa harrastetaan monipuolisesti oppilaiden toiveiden mukaan. Hän vie oppilaita kiipeilemään, soutamaan, keilaamaan ja vaikka kalaankin. Tunneilla voidaan kokeilla joogaa tai kiinalaista voimistelua. Livion mielestä parasta opettajan työssä on se, että se on luovaa, päivät eivät koskaan mene niin kuin on suunniteltu. Se on kuin sirkuksessa olisi. Maailma on hauska paikka, ja siihen pitää suhtautua positiivisesti!

Tilaisuudessa jaettiin Tasavallan presidentin viime itsenäisyyspäivänä myöntämät kunniamerkit lehtori Susanna Kankaanrannalle ja koulutuspäällikkö Aulikki Kuittiselle. Susanna Kankaanranta sai Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin alansa ammattitaidosta, opetuksen ja organisaation kehittämisestä sekä tuloksekkaiden kehityshankkeiden läpi viemisestä. Hän on myös ollut useita kertoja mukana WorldSkills Competition (WSC) –kilpailuissa polymekaniikan experttinä. Aulikki Kuittiselle myönnettiin Suomen Leijonan ansioristi ansioistaan kieli- ja kotoutumiskoulutuksen kehittäjänä ja asiantuntijana. Hän on toiminut asiantuntijana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä maahanmuuttoon liittyvissä projekteissa. Aulikki Kuittinen on aktiivisena jäsenenä mukana Etelä-Karjalan maakunnan koulutustyöryhmässä ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kotoutumiskoulutuksen kehittämisryhmässä.


Palaa otsikoihin