Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

27.6.2018 15.00

Sampo panostaa oppimisympäristöjen kehittämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi historian ensimmäiset strategiarahat. Saimaan ammattiopisto Sampo on saanut 550 000 euron strategiarahoituksen uusien oppimisympäristöjen kehittämisohjelman käynnistämiseen. Ohjelma jatkuu vuoden 2020 loppuun, ja lisärahoitusta voidaan hakea vuosittain.


Sampo panostaa oppimisympäristöjen kehittämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi historian ensimmäiset strategiarahat.

Saimaan ammattiopisto Sampo on saanut 550 000 euron strategiarahoituksen uusien oppimisympäristöjen kehittämisohjelman käynnistämiseen. Ohjelma jatkuu vuoden 2020 loppuun, ja lisärahoitusta voidaan hakea vuosittain.

Sampo tuo jatkossa opiskelijat ja oppimisympäristöt entistä lähemmäs yrityksiä, asiakkaita ja työelämää. Tällä tavoin vastaamme toimintaympäristön muutosten tuomiin haasteisiin, kertoo kuntayhtymän johtaja Antti Lehmusvaara.

 

Sampon oppimisympäristöjen kehittämisohjelman tavoitteet

  • Luodaan oppimisympäristöjä, jotka mahdollistavat opiskelijoiden yksilöllisten opintopolkujen toteuttamista ja tukevat työpaikalla järjestettävää koulutusta, esimerkiksi YritysSampo-toimintamallin laajentaminen uusille aloille

  • Oppimisympäristöjä uudistamalla lisätään ammatillisen koulutuksen vetovoimaa ja motivoidaan opiskelijoita osaamisensa kehittämisessä, esimerkiksi pelillisyyden soveltamista oppimisympäristöissä ja tilojen uudistamista oppimista edistäviksi

  • Kehitetään oppimisympäristöjä, jotka mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman osaamisen hankkimisen

  • Oppimisympäristöjä uudistamalla vastataan toimintaympäristön muutosten tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin, esimerkiksi ottamalla käyttöön simulaatioon perustuvaa pedagogiikkaa, kehittämällä simulaatioympäristöjä ja laajentamalla niiden käyttöaluetta.





     

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 34 miljoonaa euroa 68 ammatillisen koulutuksen järjestäjälle. Tänä vuonna suurin osa rahoituksesta myönnettiin toimintakulttuurin uudistamiseen ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteiden mukaiseksi sekä vastaamaan digitaalisen murroksen tuomiin haasteisiin.


Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi


Palaa otsikoihin