Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

28.11.2019

Sampo saa ministeriöltä lisärahoitusta 390.000 euroa

Saimaan ammattiopisto Sampoa ylläpitävä Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä saa opetus- ja kulttuuriministeriön jakamasta lisätalousarvion rahoituksesta 390.000 euroa. Koulutuskuntayhtymän osuus nyt jaetusta rahapotista on suurempi, kuin mikä sen opiskelijamäärän suhde valtakunnallisesti on.

Koulutuskuntayhtymä haki lisärahoitusta 580.000 euroa uusien opettajien, ohjaajien ja tukihenkilöstön palkkaukseen sekä tuntiopettajien opetustuntimäärän lisäämiseen. Sampon johtoryhmä päättää joulukuun aikana, mihin kohteisiin toteutuva rahoitus saadaan riittämään.

Pyrkimyksenä on opetus- ja ohjaushenkilöstön tiimityöskentelyn avulla tehostaa opetusta ja ohjausta ja näin lisätä opiskelijoiden hyvinvointia, parantaa heidän uraohjaustaan ja työllistymistään sekä vähentää opintojen keskeyttämistä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut ammatillisen koulutuksen järjestäjille lisärahoitusta 32 miljoonaa euroa. Rahoituksesta 20 miljoonaa on myönnetty opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin. Lisärahoitusta opetuksen ja ohjauksen lisäämiseen sai yhteensä 105 koulutuksen järjestäjää ympäri Suomen.

Lisätietoja:

-       kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi

-       https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ammatillisen-koulutuksen-opettajien-ja-ohjaajien-palkkaamiseen-20-miljoonaa-euroa


Palaa otsikoihin