Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.2.2021 13.48

Sampo sai Erasmus+ akkreditoinnin

Sampon kansainvälisyystoimisto haki viime syksynä Erasmus+ akkreditointia. Akkreditointi hyväksyttiin Opetushallituksen arvioinnin perusteella helmikuussa 2021. Akkreditointi mahdollistaa suunnitelmallisen ja strategisen kansainvälisen liikkuvuuden uudella Erasmus+ -ohjelmakaudella 2021-2027. Akkreditointi mahdollistaa säännöllisen vuosittaisen Erasmus -rahoituksen ammatillisen koulutuksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen akkreditoinnissa asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

Akkreditointi on osoitus organisaation sitoutumisesta Erasmus-ohjelman laatustandardeihin.

Erasmus -ohjelman peruslaatustandardeja ovat:

  • Osallisuus ja monimuotoisuus, edunsaajaorganisaation varmistaa oikeudenmukaiset ja yhdenvertaiset olosuhteet kaikille osallistujille
  • Ympäristökestävyys ja -vastuu, ympäristön kannalta kestävä ja vastuullinen käyttäytyminen
  • Digitaalinen koulutus, digitaalisten välineiden ja oppimismenetelmien monipuolinen käyttö
  • Aktiivinen osallistuminen Erasmus-organisaatioiden verkostoihin

Muita ohjelman yleisiä laatustandardeja on mm. liikkuvuustoimintojen hyvä hallinnointi, laadun ja tuen tarjoaminen osallistujille sekä tulosten ja tietojen hyödyntäminen ja jakaminen.

Uudella ohjelmakaudelle 2021-2027 on määritetty erityisiä painotusalueita.

  • Inkluusio, helpotetaan ohjelmaan osallistumista: henkilöt, jotka eivät muutoin osallistuisi, uudet toimijat
  • Vihreä Erasmus, ympäristötietoisuus, vähennetään päästöjä, kompensaatiot
  • Digitalisaatio, virtuaalinen oppiminen ja liikkuvuus
  • Eurooppalaiset arvot, tuetaan aktiivista kansalaisuutta ja eurooppalaista yhteenkuuluvuutta

Sampon opiskelijoilla ja henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua kansainväliseen toimintaan, hankkeisiin sekä liikkuvuusjaksoille. Opiskelijoilla kv-toiminta sisällytetään opintoihin ja heille kertyy siitä osaamispisteitä. Pisteet eivät välttämättä kuitenkaan ole tärkein asia kv-kokemuksessa vaan kansainvälinen kasvaminen, rajojen ylittäminen, itsenäistyminen, uudet kokemukset ja ystävät eikä vähäisimpänä kansainvälinen ammatillinen kasvu. Henkilöstölle kv-jaksot mahdollistavat mm. ammatillisen vertaisoppimisen ja kehittymisen, verkostoitumisen, kokemukset kumppanioppilaitoksessa ja kansainvälisen työelämässä tapahtuvan oppimisen ohjauksen.

Kv-toiminnot eivät ole erillinen toiminnan saareke, vaan niiden on tarkoitus olla osa oppilaitoksen jokapäiväistä, arkipäiväistä toimintaa. Kun sinulla herää ajatus, idea kv-toimintojen kehittämiseen ja toteuttamiseen omalla alallasi, ole yhteydessä kv-koordinaattoriin, jatketaan kehittelyä yhdessä.

Opiskelijoiden, henkilöstön ja vieraiden kv-tunnelmia menneiltä vuosilta

Lisätiedot:
Jaana Hokkanen
kansainvälisyyskoordinaattori / international coordinator
+358 408656739

***

Kevään 2021 aikana Sampon kansainvälisyystoimisto julkaisee kansainvälisiä hankkeita käsittelevän juttusarjan, jossa Sampon kv-toimintaa tehdään tutuksi. Sampossa on meneillään kaksi Erasmus+ -liikkuvuushanketta ja neljä Erasmus+ kumppanuushanketta.

Erasmus+ - Mahdollisuus kansainvälistymiseen

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma. Ohjelma kattaa kaikki koulutustasot, myös ammatillisen koulutuksen. Tavoitteena on mm. koulutuksen kehittäminen sekä nuorten koulutustason, taitojen ja työllisyysmahdollisuuksien parantaminen ja eurooppalainen yhteistyö. 

Ohjelman avulla opiskelijan on mahdollista lähteä ulkomaille laajentamaan osaamista, vahvistamaan muuttuvassa työelämässä ja yhteiskunnassa tarvittavia avaintaitoja sekä avartamaan maailmankuvaa ja parantamaan itsetuntemusta.

Organisaatioille Erasmus+ tarjoaa mahdollisuuden kansainväliseen yhteistyöhön ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Kansainvälinen yhteistyö lisää organisaatioiden vetovoimaisuutta ja mahdollistaa hyvien käytänteiden jakamista oman organisaation kehittämiseksi.

Ohjelman tarjoama taloudellinen tuki, apuraha, edistää kaikille tasavertaista osallistumista. (OPH.fi)

Vuonna 2021 alkaa uusi Erasmus+ -ohjelmakausi, joka tulee kestämään vuoden 2027 loppuun. Erasmus+ -hankkeita, joissa myös Sampo on mukana, on mm. Erasmus+ KA1 -liikkuvuushankkeet ja Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet. Liikkuvuushankkeet ovat Sampon koordinoimia kansainvälistä liikkuvuutta opiskelijoille ja henkilöstölle mahdollistavia hankkeita ja strategisissa kumppanuushankkeissa, ainakin tällä hetkellä, Sampo on mukana partneriominaisuudessa. Uuden ohjelmakauden kokonaisbudjetti Euroopassa on yli 20 miljardia euroa. Edellisellä ohjelmakaudella Suomen Erasmus -hankkeiden vuosibudjetti oli n. 45 miljoonaa euroa.


Palaa otsikoihin