Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

30.1.2020

Sampo sai valtiolta lisärahoitusta 390.000 euroa – Raha käytetään opetukseen ja ohjaukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut ammatillisen koulutuksen järjestäjille lisärahoitusta opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin. Saimaan ammattiopisto Sampoa ylläpitävä Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä on saanut tästä lisätalousarvion rahoituksesta 390.000 euroa.

Sampoon palkataan yksi uusi erityisopettaja ja kaksi uutta opinto-ohjaajaa. Pyrkimyksenä on opetus- ja ohjaushenkilöstön tiimityöskentelyn avulla tehostaa opetusta ja ohjausta ja näin lisätä opiskelijoiden hyvinvointia, parantaa heidän uraohjaustaan ja työllistymistään sekä vähentää opintojen keskeyttämistä.

Eri­tyis­opet­ta­ja on opiskelijoiden tukena oppimisen haas­teis­sa, ja hän tukee myös opettajia erityisen tuen oh­jaa­mi­sen tilanteissa. Erityisopettajan avulla pyritään löytämään uusia tapoja opiskelijoiden valmentamiseen ja heidän oppimiseen ja onnistumiseen opinnoissaan.

Uraohjaukseen saadaan uutta potkua uraopinto-ohjaajilta, jotka tukevat yhteishaun ja jatkuvan haun kautta tulevia hakijoita ammatinvalinnassa. Opintojen loppuvaiheessa uraopinto-ohjaajat auttavat työllistymisessä.

Näiden lisäksi työvalmentaja on aloittanut työnsä tammikuun alussa, ja Suomi toisena kielenä -opettaja pystyy tukemaan maahanmuuttajien opiskeluvalmiuksia. Myös kaksi uutta ammattityöntekijää palkataan koulutusaloille opetuksen tueksi. Entuudestaan Sampossa toimii kahdeksan opinto-ohjaajaa ja viisi päätoimista erityisopettajaa. Ammattityöntekijöitä koulutusaloilla on aiemmin ollut 18 henkilöä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi ammatillisen koulutuksen järjestäjille lisärahoitusta 32 miljoonaa euroa. Rahoituksesta 20 miljoonaa on myönnetty opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin. Lisärahoitusta opetuksen ja ohjauksen lisäämiseen sai yhteensä 105 koulutuksen järjestäjää ympäri Suomen.

Lisätietoja:

-          kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi

-          pedagoginen johtaja Riitta Moilanen, p. 040 149 7475, riitta.moilanen@edusampo.fi


Palaa otsikoihin