Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

26.1.2024 11.10

SampoLAB Osaajaverstas - tuhansien mahdollisuuksien ovi tulevaisuuteen

Saimaan ammattiopisto Sampon, LAB-ammattikorkeakoulun ja Luumäen kunnan yhteishanke SampoLAB Osaajaverstas avasi ovensa Luumäellä syksyllä 2023.

Osaajaverstaan tilat ovat rakentuneet Luumäen keskustaan osoitteeseen Riihitie 1 ja verstaalla on panostettu tilojen monipuolisuuteen. Tarkoituksena on luoda toimintamalli, joka tuo elinkeinoelämän osaamistarpeita vastaavia koulutus- ja yrityspalveluita sinne, missä ei ole ammatillista tai korkea-asteen koulutusta.

Osaajaverstas on paitsi monipuolinen oppimisympäristö paikallisille, myös kohtaamispaikka: hankkeessa luodaan paikallinen, toimintaa tukeva työelämäverkosto, joka yhdistää yritysten, kunnan elinkeinoelämän kehittämistarpeet sekä oppilaitosten toiminnan pysyväksi kumppanuudeksi.

- Olemme saaneet luumäkeläisiltä positiivista vastakaikua. Tuntuu, että olemme erittäin tervetulleita, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sari Saarinen Saimaan ammattiopisto Samposta.

Erilaiset verstaalla järjestettävät tapahtumat ja verkostoitumismahdollisuudet tarjoavat paikallisille osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia sekä auttavat työllistämään alueen nuoria, työttömiä, alanvaihtajia ja paluumuuttajia lähialueen yrityksiin tai yrittäjiksi sekä innostamaan jatko-opintoihin.

Osaajaverstaalla tapahtuu – nämä ja paljon muuta tulossa keväällä 2024

Seuraa Osaajaverstasta Facebookissa ja Instagramissa @sampolabosaajaverstas, niin pysyt kartalla tapahtumista ja toiminnasta!

Luumäen kesätyömessut 1.2. klo 13-17
Kesätyömessuilla työnhakijat ja työnantajat kohtaavat. Tule kuulemaan monipuolisista kausityömahdollisuuksista ja nappaa itsellesi työpaikka!

Hygieniapassikoulutusta maaliskuussa
Suorita hygienapassi helposti Luumäellä Osaajaverstaalla. Tarkat koulutuspäivät julkaistaan lähempänä.

DIGI-koulutusta Sampon digitutoreiden ohjauksessa 8.2. ja 14.2.
Kaipaatko päivitystä digtaitoihisi tai askarruttaako jokin digiongelma? Matalan kynnyksen digiohjausta arkipäivän taitojen kartuttamiseen.

Työturvallisuuskorttikoulutus (7,5 h + testi) 17.4.
Suorita koulutus ja testi kätevästi Luumäellä Osaajaverstaalla.

Maahanmuuttaja-illat Osaajaverstaalla
Kevään aikana verstaalla käynnistellään luumäkeläisille maahan muuttaneille teemoitettuja iltatilaisuuksia, joissa yhdessä tekemällä opitaan Suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria. Toteutusajat ja teemat tarkentuvat alkuvuoden aikana.

Apua työnhaun dokumentteihin ja työnhakuun
Osaajaverstaalla saat apua esimerkiksi CV:n ja työhakemuksen kokoamiseen.

Kouluun vai töihin? Kahvia ja keskustelua Osaajaverstaalla!
Työttömille suunnatut kahvihetket Osaajaversaalla joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 13-15.

Yritysneuvontaa – vaihtuvat teemat kuukausittain
Kevään 2024 ajan joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 9-11 Osaajaverstaalla vierailee yritysneuvojia, teema vaihtuu kuukausittain.


Palaa otsikoihin