Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.2.2021 13.00

Sampolle 866 000 euron lisärahoitus lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen ja poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lisätalousarviossa Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymälle lisärahoitusta yhteensä 866 000 euroa. Rahoitus on käytettävä lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen ja koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen.

Kuvituskuva.

Lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen myönnettiin 586 000 euroa. Summa on tarkoitettu käytettäväksi uusien lähihoitajien kouluttamiseen sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aiemmin suorittaneiden osaamisen täydentämiseen ikääntyvien hoitoon ja kuntoutumiseen. Saimaan ammattiopisto Sampo lisää lähihoitajakoulutustaan tänä vuonna 44 opiskelijavuodella. 

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen myönnettiin 280 000 euroa. Lisämääräraha on tarkoitettu käytettäväksi erityisesti koulutuksensa keskeyttäneiden tai keskeyttämisuhan alla olevien opiskelijoiden opiskelun ohjaukseen ja tukeen sekä valmistumassa olevien opiskelijoiden opinto-ohjaukseen ja näyttöjen mahdollistamiseen.

Tavoitteena on lieventää koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen negatiivisia vaikutuksia opintojen etenemiseen ja opiskelijoiden hyvinvointiin.

– Sampossa rahoitusta kohdennetaan ryhmäkokojen pienentämiseen, erityiseen tukeen, opinto-ohjaukseen sekä rästiopetukseen, pedagoginen johtaja Riitta Moilanen kertoo.

Tarkoituksena on, että lisärahoituksella käynnistetään toimet mahdollisimman nopeasti siten, että ne voidaan toteuttaa kevätkauden 2021 aikana.

Lisätiedot:
Antti Lehmusvaara, kuntayhtymän johtaja, rehtori 
p. 040 501 4244
antti.lehmusvaara@edusampo.fi


Palaa otsikoihin