Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

20.5.2021 11.40

Sampon henkilöstö saa lisähyvinvointiedun koronapandemian aiheuttaman kuormituksen vuoksi

Saimaan ammattiopisto Sampo tarjoaa työntekijöilleen lisätyöhyvinvointiedun, sillä koronapandemia on vaatinut henkilöstöltä sopeutumista ja uusien toimintatapojen nopeaa omaksumista. Sampon vakituiselle henkilöstölle myönnetään 100 euron arvosta liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietua.

Kuvituskuva.
Osa-aikaisesti työskenteleville etua myönnetään osa-aikaprosentin mukaisessa suhteessa, ja määräaikaisessa työsuhteessa oleville etua myönnetään työkuukausien ajalta.

Kokonaisuudessaan henkilöstön hyvinvointiin käytettävä lisäsumma on noin 38 000 €. Edun saa yhteensä lähes 400 työntekijää.

– Koulutuksen parissa työskentelevät tekevät työtä koronan eturintamassa ja on selvää, että korona on aiheuttanut ylimääräistä kuormitusta, Sampon rehtori Antti Lehmusvaara kertoo.

– Liikunta tarjoaa hyvää vastapainoa kuormitukselle, ja korona-aikana liikkuminen on ehkä jäänyt vähemmälle. Liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun myötä haluamme kiittää henkilöstöä sekä edistää hyvinvointia ja työssä jaksamista.

Iso digiloikka

Sampossa koronapandemia on vaatinut työskentelytapojen muuttamista kaikissa ammattiryhmissä. Samalla digitalisaatio on ottanut ammatillisessa koulutuksessa ison askeleen.

– Poikkeusaikana henkilöstö on panostanut digiosaamiseen ja olemme saaneet aikaan ison digiloikan. Tämän kautta on luotu uusia pysyviä toimintamalleja. Paluuta entiseen ei ole.

Sampo tarjoaa päätoimisessa palvelussuhteessa olevalle henkilöstölle vuosittain 200 euron liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun. 100 euron lisätyöhyvinvointiedun myötä vuoden 2021 hyvinvointiedun kokonaissumma nousee 300 euroon. Ylimääräisen hyvinvointiedun myöntämistä esitti palkansaajajärjestö JUKO.

Lisätiedot:
Antti Lehmusvaara, kuntayhtymän johtaja, rehtori
p. 040 501 4244
antti.lehmusvaara@edusampo.fi


Palaa otsikoihin