Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

14.4.2021 14.45

Sampon hius- ja kauneusalan opetus on käynnistynyt Oprissa – Uusi kampaamo nimettiin HiusSampoksi

Sampon Lappeenrannan hius- ja kauneusalan parturi-kampaamo on muuttanut uusiin tiloihin. Kauppakeskus Oprissa sijaitseva kampaamo on nimeltään HiusSampo – nimikilpailun voittajanimen mukaan.

HiusSampo sijaitsee kauppakeskus Oprin toisessa kerroksessa.

Opetus HiusSampon tiloissa on jo käynnistynyt, mutta opiskelijat eivät toistaiseksi tee asiakastöitä koronatilanteen vuoksi. Opiskelijoille kauppakeskus tarjoaa työelämää vastaavan, yrittäjämäisen oppimisympäristön. 

– Kun työskentelemme kauppakeskuksessa, meillä on käytössä hyvin samankaltaisia ohjeita kuin opiskelijat kohtaavat valmistumisen jälkeen työelämässä. Esimerkiksi kulkeminen kauppakeskuksen tiloihin vaatii selkeät säännöt ja ohjeet, samoin parturi-kampaamossa toimimisessa on sääntöjä ja uusia toimintaohjeita, hius- ja kauneusalan lehtori Arja Lankinen kertoo. 

Oprin toisessa kerroksessa sijaitsevan HiusSampon tiloissa on 18 asiakaspaikkaa. Palveluvalikoimaan kuuluu parturi- ja kampaamopalvelut opiskelijatyönä ja tuotemyynti. Myös uusia aluevaltauksia on luvassa. 

– Kauppakeskuksessa toimiminen mahdollistaa sen, että opiskelijat pääsevät tekemään tapahtumatuottamista eli järjestämään HiusSampossa teemapäiviä ja tempauksia. Tämä on työelämässä tärkeä taito, jota oli haastavaa tehdä vanhoissa tiloissa, hius- ja kauneusalan opettaja Laura Vesala sanoo. 

Sisustus kierrätysajatuksella 

Tilojen selkeälinjaisessa sisustuksessa on käytetty Pohjolankadulla ammattiopiston tiloissa sijainneen vanhan kampaamon irtaimistoa. 

– Sisustuksessa on noudatettu kierrätysajatusta, ja olemassa olevat kalusteet on mahdollisuuksien mukaan käytetty hyväksi. Kalusteita on esimerkiksi maalattu uudestaan vanhan kampaamon värimaailmaa mukaillen, Vesala kertoo. 

Uudistuksen yhteydessä on myös siirrytty digiaikaan. Tilat on varustettu 75-tuumaisilla näytöillä, joille opiskelijat voivat jakaa puhelimesta kotitehtäviä ja videoita. 

Uusista tiloista huolimatta parturi-kampaamon nettiajanvaraus ja puhelinnumero säilyvät ennallaan. Myös Sampon Imatran toimipisteen parturi-kampaamo palvelee tuttuun tapaan kunhan koronarajoitukset hellittävät.

Vesala ja Lankinen muistuttavat, että Oprissa maksuvälineenä käy ainoastaan pankkikortti. Asiakkaan kannattaa myös varata aikaa käyntiinsä. 

 – Työt tehdään opiskelijatyönä, ja asiakas saattaa joutua hieman odottamaan, kun opiskelijaa ohjataan työn aikana, Vesala sanoo. 

Avajaisia vietetään myöhemmin 

Toistaiseksi HiusSampo ei ota asiakkaita vastaan vaan tila on ainoastaan opiskelijoiden käytössä. Asiakaspalvelu käynnistetään, kun se koronaviruksen osalta on mahdollista.  

Toiveissa on, että elokuusta alkaen kampaamo palvelee asiakkaita viitenä päivänä viikossa. 

 – Avajaisviikkoa vietetään myöhemmin ja siitä tiedotetaan erikseen. Seuraamme tilannetta ja huomioimme rajoitukset ja suositukset, Lankinen kertoo.


Palaa otsikoihin