Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

27.9.2022 8.34

Sampon ja Eksoten yhteistyö jatkuu uuden oppisopimuskoulutusryhmän merkeissä – lähihoitajaopintoihin avoinna Eksotella 15 paikkaa

Saimaan ammattiopisto Sampo toteuttaa yhdessä Eksoten ja muiden alueen toimijoiden kanssa lähihoitajakoulutusta oppisopimuskoulutuksena. Seuraava ryhmä alkaa 10.11.2022 ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisalalla ja haussa on 15 paikkaa.

Kuva Eksoten kuvapankista.


Koulutus toteutetaan yhdessä työelämän kanssa, ja oppiminen tapahtuu pääosin oppisopimustyöpaikalla. Opintoihin kuuluu myös jonkin verran lähiopetusta, noin kolmena päivänä kuukaudessa. Alalla töitä riittää ja työllistyminen valmistumisen jälkeen ei ole ongelma. Lähihoitajaopintoihin voi myös hakeutua monenlaisista lähtökohdista.

- Koulutus sopii kenelle tahansa alasta kiinnostuneelle. Aikuisopiskelijoille oppisopimusopinnot on monesti toinen tai kolmas tutkinto ja aiemman osaamisen tunnistaminen vähentää uuden tutkinnon suorittamiseen vaadittavaa työmäärää. Koulutuksen kesto on yksilöllistä, mutta tavallisesti sen kesto on noin 1,5 vuotta, kertoo lehtori Anna-Maija Koskinen.

Nimenomaan kiinnostus ja motivaatio alaa kohtaan ratkaisee – aiempaa kokemusta alalta ei tarvita koulutukseen haettaessa.

- Meillä on esimerkiksi tällä hetkellä opiskelija, joka on aiemmalta koulutukseltaan puuseppä ja todella innostunut lähihoitajaopinnoista, Koskinen kertoo.

Sampon oppisopimusopiskelija Sari Malkamäki työskenteli ennen opintojaan ravintola-alalla, mutta koronan vuoksi työt alalla loppuivat. Hän aloitti sosiaali- ja terveysalan opinnot alun perin päiväpuolen opiskelijana, mutta siirtyi sitten oppisopimuskoulutukseen. Hän valmistuu pian ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalalta.

- Näin asuntovelallisen ja muutenkin omaan elämäntilanteeseen nähden käytännönläheisempi opiskelu työpaikalla yksinkertaisesti sopi minulle paremmin, Malkamäki kertoo.

Oppisopimuskoulutus vaatii Malkamäen mukaan huomattavasti enemmän itsekuria, mutta myös palkitsee tekijäänsä. Koulutuksen edellytyksenä on voimassa oleva työsuhde oppisopimuspaikkaan.

- Talous ei horju, kun opinnot ovat samalla työpaikka, josta maksetaan palkkaa. Lisäksi käytännön oppia tulee valtavasti kun oppiminen tapahtuu oikeassa työelämässä.

Marraskuussa alkava koulutus toteutetaan yhteistyössä Eksoten kanssa ja koulutukseen on Eksotella tarjolla 15 oppisopimuspaikkaa ikääntyneiden asumisen yksiköissä.

- Oppisopimuskoulutuksen jälkeen työllistyminen ikääntyneiden asumispalveluihin on varsin todennäköistä. Toki isona organisaationa, meillä on tarjota monipuolisia ja eri elämäntilanteeseen sopivia vaihtoehtoja, kertoo Eksoten laatu- ja kehittämisvastaava Titta Roslakka.

Koulutukseen voi hakeutua myös, jos hakijalla on tiedossa oppisopimuspaikka esimerkiksi yksityisellä palveluntuottajalla.

Katso lisätietoja koulutuksesta ja hakuohjeet tästä!

Toimi pian, sillä haku päättyy 17.10.2022!

 


Palaa otsikoihin