Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

26.3.2020

Sampon jatkuvassa haussa on 650 opiskelupaikkaa auki

Ammatillisen koulutuksen jatkuva haku on avoin kaikille ikää ja koulutustaustaa katsomatta. Nyt haussa on syksyllä alkavat koulutukset.

Saimaan ammattiopisto Sampossa on haussa noin 650 opiskelupaikkaa lähes 20:llä eri alalla. Jatkuva haku on auki kaikille peruskoulun suorittaneille ikää ja aiempaa koulutustaustaa katsomatta. Siinä voi hakea myös, jos henkilöllä on jo aiempi peruskoulun jälkeinen tutkinto tai työssä kertynyttä osaamista. Myös yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet sekä oppisopimuksesta kiinnostuneet voivat hyödyntää jatkuvaa hakua.

Haettavissa tutkinnoissa on perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, joista ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on tarkoitettu jo alan työkokemusta kartuttaneille hakijoille. Tarjolla on laaja valikoima tekniikan alojen, palvelualojen ja sosiaali- ja terveysalan koulutuksia.

Mikäli henkilö tarvitsee jonkin tietyn osaamisen päivittämistä tai lisäämistä, hän voi suorittaa myös tutkinnon osia. Tällöin ei tarvitse opiskella koko tutkintoa.

Sampon opiskelijoista jopa kaksi kolmasosaa on aikuisia, mahdollisesti aiemman koulutuksen tai työkokemuksen omaavia henkilöitä. Ammatillinen koulutus soveltuu moniin erilaisiin elämäntilanteisiin: uutta ammattia etsiville, oman osaamisen kehittämistä kaipaaville, työttömille, työkokemuksen tueksi tutkintoa haluaville sekä peruskoulusta suoraan tuleville.

Etelä-Karjalassa on paljon töitä tarjolla ammattilaisille esimerkiksi hoitoalalla sekä kone- ja tuotantotekniikassa. Myös näillä aloilla Sampolla on koulutustarjontaa sekä Lappeenrannassa että Imatralla.

Jatkuvassa haussa haetaan nyt syksyllä alkaviin koulutuksiin, ja opinnot voi aloittaa joustavasti. Hakijat haastatellaan ja tarvittaessa arvioidaan soveltuvuus alalle. Koko koulutustarjonta löytyy verkosta: http://www.edusampo.fi/hakijalle/haussa_nyt

Peruskoulun päättävät nuoret hakivat valtakunnallisessa yhteishaussa, joka päättyi 10.3.2020. 

Faktoja: 

- ammatilliseen koulutukseen jatkuva haku ympäri vuoden
   - voi opiskella joko koko tutkinnon tai tutkinnon osan

- ei ikärajaa

- voi olla myös aiempi peruskoulun jälkeinen tutkinto

- voi hakeutua opiskelemaan myös oppisopimuksella
   - edellyttää määräaikaista työpaikkaa
   - myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella

 Lisätietoja: pedagoginen johtaja Riitta Moilanen, p. 040 149 7475, riitta.moilanen@edusampo.fi

Muun muassa kone- ja tuotantotekniikassa töitä on Etelä-Karjalassa hyvin tarjolla.


Palaa otsikoihin