Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

24.3.2023 13.25

Sampon opiskelija ja NY-yrittäjä IDEARACE-innovaatiokilpailun finaaliin

Sampon sisustus- ja muotialan opiskelija ja NY-yrittäjä Laura Hafrén on mukana IDEARACE-innovaatiokilpailussa. Hän on ensimmäinen kilpailuun osallistuva Sampon opiskelija ja on mukana finaalissa kestävään kehitykseen liittyvän ideansa kanssa.

— Idea syntyi itse asiassa KEKE-passin tekemisen yhteydessä (kestävän kehityksen perusteita käsittelevä tutkinnonosa), kertoo Laura Hafrén.

Kannustus kilpailuun lähtemiselle tuli LAB-ammattikorkeakoulun Business Mill -yrityshautomosta, jossa Laura ja valmentaja Päivi Ovaska vierailivat hakemassa vauhtia idean kehittelyyn. Myös LUT-yliopiston Jamie Hyneman Center -protopajassa suhtauduttiin ideaan kannustavasti ja tarjottiin hyviä kehittämisideoita.

Laura osallistuu finaaliin avoimessa sarjassa ja lähtee hakemaan kilpailusta mahdollista käytännön toteutusta ja yhteistyökumppaneita ideansa prototyypille – kilpailu on samalla loistava verkostoitumistilaisuus. Myös kilpailuun osallistuminen itsessään on uusi kokemus.

— Kisaaminen tulee olemaan hyvää treenaamista esiintymiselle. Paljon on myös tullut tehtyä kontaktointia ja muuta valmistautumista, hän kertoo.

Finalistit pääsevät osallistumaan kolmen viikon mittaiseen valmennusohjelmaan, jonka aikana hiotaan ideoita, harjoitellaan liikeidean pitchausta ja esittämistä. Valmennuksen lisäksi Business Mill tarjoaa henkilökohtausta sparrausta finaaliin ja tarvittaessa sen jälkeen.

Ensimmäinen valmennussessio on nyt takana ja kokemus oli ensikertalaiselle hyvä ja kannustava.

— Olo on nyt innostunut ja odottavainen, oli myös mukava tavata muita kilpailijoita, hän kuvailee.

Valmentaja Päivi Ovaskan mukaan NY-yrittäjä Laura Hafrén on hyvä esimerkki, mitä tavoitteellisella ja periksiantamattomalla yrittäjämäisellä asenteella voi saavuttaa.

IDEARACE-finaali käydään 13.4.2023 Lappeenrannan kaupunginteatterilla ja kahden kilpailuluokan parhaimmat ideat palkitaan 5000 eurolla.


Palaa otsikoihin