Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

28.4.2016

Sampon opiskelijat lähtevät Taitaja-finaaliin edustamaan Etelä-Karjalaa

Saimaan ammattiopisto Samposta lähtee viisi kilpailijaa Taitaja-finaaliin Seinäjoelle 10.–12.5.2016. Joukkue julkistettiin torstaina 28.4.2016.

Saimaan ammattiopisto Samposta lähtee viisi kilpailijaa Taitaja-finaaliin Seinäjoelle 10.–12.5.2016. Joukkue julkistettiin torstaina 28.4.2016 Lappeenrannassa.

Sampon Taitaja-finalistit ovat:

  • Cateringkokki, Kuhmonen Veera (opettaja-huoltaja Marjo Saira)

  • Cateringkokki, Vauhkonen Oona (opettaja-huoltaja Marjo Saira)

  • Kondiittori, Aholaakko Essi (opettaja-huoltaja Markku Vengasaho)

  • Kondiittori, Lappalainen Saana (opettaja-huoltaja Markku Vengasaho)

  • Levy ja hitsaus, Kihlström Aleksi (opettaja-huoltaja Hannu Punkka)

Sampon apulaisrehtorit Anne Poutanen ja Kimmo Lankinen lähettivät joukkueen matkaan onnenpotkulla ja kannustavilla sanoilla. Kilpailijoita kehotettiin nauttimaan kilpailemisesta ja suhtautumaan ilolla tulevaan koitokseen.

– Jo pelkästään Taitaja-loppukilpailuun pääseminen on sellainen meriitti, että se kannattaa aikanaan työnhaussa mainita, kannusti Anne Poutanen.

Tilaisuudessa kerrattiin edellisten vuosien kilpailuja ja konkarikilpailijoiden mietteitä. Aiempien vuosien tapaan Sampon Taitaja-joukkuehenki näyttää muodostuvan tiiviiksi ja hyväksi.

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Sen tavoitteen on mm. tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta sekä edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä. Kilpailuissa alle 20-vuotiaat ammatillisessa koulutuksessa olevat nuoret ratkovat yli 40 ammattitaitolajin Suomen mestaruudet. Finaalissa kilpailee yli 450 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia.

Viime keväänä Sampon opiskelijat menestyivät Taitaja-kilpailuissa erittäin hyvin. Kahdeksanhenkinen joukkue sai neljä mitalia, joista kaksi oli kultaista. Lisäksi kondiittorilajin voittanut Emeliina Papinniemi valittiin Taitajien Taitajaksi 2015.  

Lisätietoja:

  • Taitaja-koordinaattori, koulutuspäällikkö Vesa Markkanen, p. 040 539 9793, vesa.markkanen(at)edusampo.fi

  • https://taitaja2016.fi/

Joukkue valmiina kisaan, vas. Saana Lappalainen, Essi Aholaakko, Veera Kuhmonen, Oona Vauhkonen ja Aleksi Kihlström.


Palaa otsikoihin