Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

28.4.2015

Sampon opiskelijoita työssäoppimassa ulkomailla

Saimaan ammattiopisto Samposta lähtee vuosittain noin 90 opiskelijaa ulkomaille eripituisille työssäoppimisjaksoille. Tässä tämän kevään satoa kansainvälisyystoiminnasta.

Kokkiopiskelijat Heidi, Elina ja Hinna ovat parhaillaan yhdeksän viikon jaksolla Bilbaossa Espanjassa työskennellen eri ravintoloissa. Myös kosmetologiopiskelijat Laura ja Tiia ovat työssäoppimassa Espanjassa. Sieltä kotiin palasivat juuri artesaaniopiskelijat Emmi ja Emilia pitkältä jaksoltaan. Kevään aikana on Espanjan eri kohteissa ollut yhteensä 11 hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijaa.

Iloinen ilme on Heidillä espanjalaisen työssäoppimispaikan facebook-sivuilla!

https://www.facebook.com/barkokken/photos/a.442175945927592.1073741833.348336398644881/678017949010056/?type=1&theater

Saksan suuntaan on myös ollut vilkasta. Laboratorioalaa opiskelevat Valtteri ja Verna ovat palaamassa Karlsruhesta, josta vastavuoroisesti oli laboranttiopiskelija työssäoppimassa Lappeenrannan yliopistolla. Saksassa viihtyivät tänä keväänä myös maalariopiskelija Heta, elintarvikealalta Linnea sekä autoalalta Anton ja Ville. Lehtori Arto Myllärinen oli opiskelijoiden kanssa tutustumassa saksalaiseen koulutukseen. Vastaavasti Giffhornista saapui Sampoon ryhmä autoalan opiskelijoita ja Gernsbachista nuoria prosessialalta.

Paikallinen Allerzeitung-lehti teki Sampon ryhmästä jutun.

Vastaanottovirkailijaksi opiskeleva Maija suorittaa parhaillaan Pietarissa Venäjä-osaamisen seitsemän viikon jaksoa. Autoalan opiskelija Denis on puolestaan Venäjä-verkoston ryhmässä kaksi viikkoa Pietarissa, jossa ohjelmaan kuuluu myös tutustuminen autotehtaaseen. Toukokuun lopulla Arno, Juho ja Jaakko rakennusalalta lähtevät kilpailemaan Pietariin. Mukaan lähtee opettaja Seppo Salopelto kutsuttuna kansainväliseksi tuomariksi.

Luxemburgissa työssäoppimassa ovat Ira-Jarniina ja Roosa liiketalouden alalta ja kosmetologiopiskelijat Henna, Jenni, Henna ja Linda.

Parturi-kampaajaopiskelija Marja on parhaillaan Englannissa, ja lähihoitajaopiskelija Hannalle suunnitellaan koko kesän työssäoppimisjaksoa Englantiin Leedsiin vanhustenhoitokoteihin.

Sampon kansainvälinen yhteistyö on vilkasta. Omien opiskelijoidemme ulkomaan jaksojen lisäksi saamme runsaasti ulkomaalaisia työssäoppijoita ja vierailijoita myös tänne Etelä-Karjalaan, edellä mainittujen lisäksi muun muassa 10 liiketalouden opiskelijaa Luxemburgista, Belgiasta, Saksasta ja Ranskasta. Myös aikuisopiskelijat ovat alkaneet lähteä kansainvälisille työssäoppimisjaksoille tänä keväänä.

Lisätietoja: projektipäällikkö Anna-Liisa Pekkanen, p. 040 745 6290, anna-liisa.pekkanen(at)edusampo.fi


Palaa otsikoihin