Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

9.4.2020

Sampon pulpetit löysivät uuden kodin Saimaanharjun koululta

Vastuullisuus on keskeinen arvo Saimaan ammattiopisto Sampon toiminnassa. Siksi Sampossa ollaan iloisia, kun Sampon käytöstä poistuneet pulpetit löysivät uuden kodin Saimaanharjun koululta Taipalsaarelta.

Käytöstä poistuvia pulpetteja Sampon tiloissa.

Pulpetit jäivät ylimääräisiksi, kun Sampo hankki sosiaali- ja terveysalan luokkiin uusia, tiimioppimista tukevia helposti siirreltäviä kalusteita. Samalla noin 200 käyttökelpoista pulpettia poistui käytöstä.

Osa pulpeteista sijoitetiin Sampon Ruokolahden toimipisteeseen, mutta tämänkin jälkeen pulpetteja jäi yli.

– Olisi tuntunut pahalta purkaa käyttökelpoisia pulpetteja metalliromuun ja energiajätteeseen. Siksi ryhdyimme selvittämään löytyisikö alueen kunnilta tarvetta pulpeteille, rakentamisen projektipäällikkö Nina Laakkonen kertoo.

Taipalsaaren kunta tarttui tarjoukseen. Sampon käytöstä poistuneet pulpetit jatkavat uraansa Saimaanharjun koululla.

Taipalsaaren vt. sivistysjohtaja Anna-Mari Summasen mukaan osa koulun nykyisistä pulpeteista on peräisin vuodelta 2002. Nämä pulpetit ovat elinkaarensa päässä.

– Niitä on hiottu ja näin saatu niiden elämää jatkettua.

– Kävin Sampolla katsomassa, millaisia pulpetteja olisi tarjolla. Sampon pulpetit olivat parempikuntoisia kuin koulun nykyiset pulpetit.

Saimaanharjun koululle tulee yhteensä noin 80 pulpettia. Niillä saadaan kalustettua kolme tai neljä luokkaa.

Pulpettilahjoitus osuu myös siinä mielessä sopivaan ajankohtaan, että kesällä koululla tehdään remonttia. 1. elokuuta alkaen Saimaanharjun yhtenäiskoulu muuttuu Saimaanharjun kouluksi.

Parhaillaan pulpetit odottavat Taipalsaaren kunnan varastossa käyttöön pääsyä.

– Olemme tosi tyytyväisiä, että pulpetit pääsivät hyötykäyttöön. On mukava saada uutta ilmettä luokkiin uusien pulpettien kautta.


Palaa otsikoihin