Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

15.12.2022 9.52

Sampon sisustus- ja muotiala sai tiimioppimisen sertifikaatin

Sampon sisustus- ja muotialalle myönnettiin 7.12.2022 Tiimiakatemia® -organisaatiosertifikaatti. Sertifikaattia juhlistettiin alan järjestämässä tilaisuudessa Armilankatu 40 toimipisteessä. Sertifikaatin luovutti Tiimiakatemia Globalin Hanna Walden ja sen vastaanottivat opiskelijat Laura Hafrén ja Marikki Karppi. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja ja se huipentui muotinäytökseen, jossa esiteltiin opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia tekstiilejä, vaatteita ja koruja.

- Haluan nostaa esille kolme asiaa, jotka ovat SiMun tiimioppimisen kulmakiviä: tekemällä oppiminen, yhteinen jakaminen sekä hehkutus, totesi sisustus- ja muotialan koulutuspäällikkö Reeta Niemi puheessaan.

Puheessaan Niemi avasi sisustus- ja muotialan tiimioppimisen mallia, joka on kiteytetty ns. Oppimiskierrekaavioon, jossa teoreettinen tieto on käytännön tekemisen pohjana. Opiskelijat oppivat kädentaitoja, niitä harjoitellaan ja syvennetään projektitiimeissä, ja opittuja asioita reflektoidaan yhdessä. Asiat opitaan tekemällä ja valmistetut tuotteet dokumentoidaan, niistä keskustellaan ja lopuksi hehkutetaan yhdessä saavutettuja tuloksia.

- Tänään meillä on superhehkutustilaisuus: opiskelijatiimit ovat luoneet muotinäytöksen tiimioppimisen periaatteilla ja on huippua, että kaikki SiMun opiskelijat, niin perus- kuin ammattitutkintolaiset ovat mukana tässä projektissa, Niemi sanoi.

Muotinäytösprojektiin osallistuivat myös Sampon hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat, jotka vastasivat muotinäytöksen mallien kampauksista ja meikeistä sekä ravintola- ja cateringala, jonka opiskelijat hoitivat juhlapäivän tarjoilut.

- SiMulla tiimioppimista kannattelee yrittäjyys ja osuuskuntatoiminta. Myös kestävä kehitys sekä digitaalisuus näkyvät vahvasti muotinäytöksessä, kertoi Reeta Niemi.

Sampon sisustus- ja muotiala on viimeisen vuoden aikana saanut jo kaksi ulkopuolista tunnustusta alan tärkeistä painopistealueista. Joulukuussa FabLab Nordic-yhteisö hyväksyi SiMun Digiluovaamon osaksi FabLab-verkostoa. Maaliskuussa Okka-säätiö myönsi sisustus-ja muotialalle Kestävän kehityksen sertifikaatin. Nyt myönnetty tiimioppimisen sertifikaatti kruunaa kuluneen vuoden työn tulokset.

SiMun tiimioppimisen matka alkoi jo kuusi vuotta sitten, vuonna 2016, kun alalla kiinnostuttiin tiimioppimisesta. Ala aloitti sertifiointiprosessin alkuvuodesta 2022 ja on nyt toinen Sampon koulutusaloista, joka on saavuttanut Tiimiakatemia -organisaatiosertifikaatin. Keväällä Sampon sosiaali- ja terveysala sertifioitui tiimioppimisessa.

Sisustus- ja muotialan sertifikaatin luovuttanut Tiimiakatemia Globalin Hanna Walden toimi myös alan sparraajaana sertifiointiprosessissa ja muisteli, millaista on ollut tutustua Sampon SiMun toimintaan:

- Ensi hetkestä asti, kun pääsin simulaisia tapaamaan, oli selvää, että täällä on tekevää, oppivaa, eteenpäin pyrkivää ja yhdessä oppimaan haluavaa porukkaa.

Waldenin korosti puheenvuorossaan sitä, miten yhteistyössä on voimaa. Myös SiMun muotinäytös ja sertifiointijuhla syntyi yhteistyön tuloksena.

- Tiimioppiminen ei ole maailman helpoin laji, sillä se haastaa meidät ottamaan vastuun itsestämme, mutta myös ottamaan vastuun kaverista vieressä. Tiimioppiminen mahdollistaa sen, että voimme joka päivä onnistua, innostua, haastaa, tehdä rohkeasti virheitä sekä iloita siitä, mitä saadaan yhdessä aikaan, Walden kiteytti. 

Koulutuspäällikkö Reeta Niemi ja Temu21-ryhmän opiskelijat Laura Hafrén ja Marikki Karppi ottavat sertifikaatin vastaan Hanna Waldenilta.


Palaa otsikoihin