Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

13.5.2016

Sampon Sosiaali- ja terveysalan digi- ja simulaatioluokkaa varten rahoituspäätös

Saimaan ammattiopisto Sampo on saanut Etelä-Karjalan ja Uudenmaan liitoilta rahoituspäätöksen lähihoitajakoulutuksen digi- ja simulaatioluokkaa varten. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 160.000 euroa.

Digi-, älyteknologia- ja simulaatioluokkaa varten hankitaan kotihoidon ja ensihoidon opetuksen simulaationuket ja -laitteistot, potilastietojärjestelmä, erilaisia potilaan arviointi- ja mittausjärjestelmiä, kodin turvajärjestelmä, etämittauslaitteet, Virve-puhelinjärjestelmä, kuva- ja virtuaaliyhteyksien harjoittelua varten laitteistot ohjelmistoineen sekä lukuisa joukko pienempiä opetusvälineitä, kalusteita ja järjestelmiä. Lisäksi luokkaan tehdään muutostöitä opettajien ohjauskeskusta varten.

Sampossa on ollut jo vajaan vuoden käynnissä Opetushallituksen rahoittama ÄlySote-hanke (Älykäs terveydenhoito ja hoiva), jossa on uudistettu lähihoitajakoulutuksen opetussuunnitelmaa niin, että opetukseen tulee syksystä lähtien sisältymään opiskelua digitaalisista järjestelmistä mobiili- ja verkkoyhteyksillä, erilaisten sote-alan sähköisten järjestelmien käytön opiskelua ja simulaatio-opiskelua. Sosiaali- ja terveysalan opettajien simulaatiokoulutus käynnistyy kesäkuussa.

Nyt siis saadulla hankerahalla hankitaan tarvittava oppimisympäristö.

Lisätietoja:

  • Tutkimusjohtaja Marja-Liisa Vesterinen, p.  040 543 8416, marja-liisa.Vesterinen(at)edusampo.fi
  • Projektipäällikkö Viivi Juusela, p.  040 352 4010, viivi.juusela(at)edusampo.fi


 


Palaa otsikoihin