Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.5.2016

Sampon Taitaja-kilpailijoita juhlistettiin mitalikahveilla

Saimaan ammattiopisto Sampossa kahviteltiin maanantaina 16.5.2016 mitalinhohtoisesti.

Sampon opiskelija Saana Lappalainen sai pronssia kondiittorisarjassa Seinäjoella 12.5.2016 päättyneessä Taitaja2016-kilpailussa.

Kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara onnitteli pronssimitalistia ja kiitti kaikkia kilpailuun osallistuneita opiskelijoita sekä heidän valmentajiaan: 

– Oppilaitoksellamme on vuodesta 2002 alkaen katkeamaton Taitaja-mitaliputki. Mitalit eivät kuitenkaan ole itsestäänselvyys, eikä kilpailussa taistella vain niiden vuoksi. Riittää, kun jokainen tekee parhaansa.

Essi Aholaakko tuli kondiittorilajissa viidenneksi. Lisäksi cateringkokkien parikilpailussa Veera Kuhmonen ja Oona Vauhkonen olivat viidensiä ja Aleksi Kihlström levy ja hitsaus -sarjassa seitsemäs.

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Sen tavoitteena on mm. tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta sekä edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä. Kilpailuissa alle 20-vuotiaat ammatillisessa koulutuksessa olevat nuoret ratkovat yli 40 ammattitaitolajin Suomen mestaruudet. Finaalissa kilpailee yli 450 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia.

 Lisätietoja:
- Taitaja-koordinaattori, koulutuspäällikkö Vesa Markkanen, p. 040 539 9793, vesa.markkanen(at)edusampo.fi
- https://taitaja2016.fi/

Saanan kaulassa roikkuu tuore pronssimitali


Palaa otsikoihin