Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

14.4.2020

Sampossa on työskennelty ja opiskeltu etänä miltein kuukausi

Sampossa siirryttiin etäopetukseen 18. maaliskuuta alkaen, joten etäopetusta on kohta kuukausi täynnä. Hallituksen päätöksen mukaisesti etäopetusta jatketaan ainakin 13. toukokuuta asti.

Opetushenkilöstön ohella myös koko Sampon  henkilöstö siirtyi työskentelemään etänä, mikäli se vain on ollut tehtävän kannalta mahdollista.

Nopea etätyöskentelyyn ja -opetukseen siirtyminen on vaatinut venymistä, mutta uuteen tilanteeseen on sopeuduttu hyvin.

Sampon valmiusryhmä on kokoontunut poikkeusjakson alusta alkaen joka arkipäivä. Ryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedottaa mahdollisista uusista ohjeista ja käytänteistä.

Yhtäkkinen etäopetukseen ja -opiskeluun siirtyminen on pääsääntöisesti saatu onnistumaan hyvin, mutta on rehellisyyden nimissä tunnustettava, että työskentelytavan muuttamisessa on ollut myös haasteita. Niitä on selvitelty ja ratkottu pala kerrallaan, ja jokaisen tähtiajatuksena tuntuu olevan paljon viljelty ”me selviämme tästä yhdessä”.

– Etäopetukseen siirtyminen on vaatinut venymistä ja uusien toimintatapojen käyttöönottoa meiltä kaikilta. On ollut ilo seurata, miten hyvin poikkeusoloihin on reagoitu ja miten nopeasti etäopetus on saatu käyntiin. Iso kiitos kaikille sampolaisille, rehtori Antti Lehmusvaara kehuu henkilöstöään.

Sampossa aloitettiin etätyön kyselytunnit henkilöstölle, ja opiskelijoille vastaavat kyselytunnit aloitetaan pääsiäisen jälkeen. Ne järjestetään verkossa Teamsissä, ja siellä voi kysyä mieltä askarruttavia aiheita etänä olemiseen liittyen.

Sampo pyrkii kaikin käytettävissä olevin keinoin varmistamaan, ettei kevään ja kesän aikana valmistuvien opiskelijoiden valmistuminen poikkeusoloissa viivästy. Opiskelijan työpaikalla tapahtuva oppimisjakso jatkuu normaalisti, ellei työpaikka muuta ilmoita.

Liikunta ja yhteisöllisyys tärkeää

Sampo kannustaa sekä opiskelijoita että henkilöstöään pitämään fyysisestä kunnostaan huolta nyt etätyön aikana. Oppilaitoksesta voi lainata liikuntavälineitä, ja liikunnanohjaaja julkaisee jumppavideoita instagramissa: @sampoliikkuu.

Etätyössä yhteisöllisyyden tarve korostuu, kun ollaan fyysisesti kaukana toisistamme. Joissakin ryhmissä on otettu käyttöön yhteiset Teams-virtuaalikahvihuoneet, missä kollegoita ja opiskelukavereita nähdään vapaamuotoisissa merkeissä.


Palaa otsikoihin