Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

13.2.2019

Sampossa otetaan tänä keväänä sosiaali- ja terveysalalla soveltuvuuskokeet käyttöön

Saimaan ammattiopisto Sampoon sosiaali- ja terveysalalle hakeville järjestetään soveltuvuuskokeet tästä keväästä lähtien. Ensimmäiset soveltuvuuskokeet järjestetään 13.–15.5.2019 Lappeenrannassa. Myös Imatralle opiskelemaan hakeutuvat kutsutaan Lappeenrannan soveltuvuuskokeisiin.

Koe on hakijalle yksipäiväinen, ja se sisältää kirjalliset tehtävät, ryhmätilanteen sekä psykologin ja opettajan haastattelut. Kokeessa arvioidaan muun muassa hakijan oppimisvalmiuksia, motivaatiota, alalle orientoitumista sekä valmiuksia alalla työskentelyyn. Soveltuvuuskokeet järjestetään yhteistyössä ulkopuolisen palveluntarjoajan kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi 8.2.2019 tiedotteen ammatillisen koulutuksen opiskelijaksi ottamisen perusteisiin annetusta asetusmuutoksesta (161/2019). Muutoksen myötä ns. SORA-lainsäädännön tutkinnoissa olisi mahdollista järjestää hakijoita karsivat pääsy- ja soveltuvuuskokeet. Kolmena edellisenä vuonna opiskelijat on valittu ilman soveltuvuuskoetta.  

Koulutuspäällikkö Helena Kiuru on tyytyväinen soveltuvuuskokeen käyttöön otosta:

– Tätä kautta saamme varmasti sitoutuneita, motivoituneita ja soveltuvia opiskelijoita, ja samalla opiskelijakin joutuu harkitsemaan omaa motivaatiotaan alalle.

Lisätietoja kokeesta http://www.edusampo.fi/hakijalle/yhteishaku_2019 -sivulla.


Lisätietoja:

–      koulutuspäällikkö Helena Kiuru, helena.kiuru@edusampo.fi, p. 040 086 5907

–      https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/soveltuvuuskokeet-palaavat-sote-ammattilaisten-koulutukseen


Palaa otsikoihin