Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

19.3.2019 15.58

Samposta Suomen kokkimaajoukkueen kondiittoreiden valmennuskeskus

Saimaan ammattiopisto Sampo ja Suomen Kokkimaajoukkue neuvottelivat kumppanuussopimuksesta maanantaina 18.3. Tilaisuus päättyi kädenpuristuksiin ja päätökseen kumppanuusyhteistyöstä.

Sampon leipomo- ja konditoria-alan opiskelijoille kumppanuussopimus tarjoaa upeita mahdollisuuksia, kokonaisen uuden opintopolun: kondiittorin ammattitutkintoon sisältyvän Kilpailutoiminta kansainvälisessä ympäristössä sekä perustutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden toimia kilpailija-assistenttina, ja suorittaa Huippuosaajana toimiminen-opintokokonaisuus. Saimaan ammattiopisto Samposta on näin tulossa kondiittorien valmennuskeskus.

Suomen kokkimaajoukkue ry on Suomen kansallinen joukkue, joka edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa, mm. neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Seuraava The Culinary Olympics -mittelö järjestetään Saksan Stuttgartissa vuonna 2020. Kokkimaajoukkueen mukana on myös kondiittori.

Samposta valmistunut Emeliina Papinniemi, Abu Dhabin WorldSkills –voittaja, on ollut mukana vuoden 2016 kokkiolympialaisissa voittamassa Suomelle hopeaa, ja on mukana myös tulevana vuonna.

Tilaisuuden esiteltiin myös juuri valmistuneet Sampon elintarvikealan uudet koulutustilat. Upeat tilat tulivat tarpeeseen ja mahdollistavat toiminnan kehittämisen edelleen. Sampo onkin hakenut kondiittorimestarin eli leipomoalan erikoisammattitutkinnon järjestämisoikeuksia. Kokkimaajoukkueen kilpailuihin osallistuminen on osa kondiittorimestarin opintopolkua. Koulutus on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2020 nimellä Viiden tähden kondiittorimestarikoulutus – tämä siksi, että kouluttajiksi kutsutaan viisi kansainvälisessä kilpailutoiminnassa mukana ollutta huippukouluttajaa.

 

Lisätietoja Markku Vengasaho, p. 040 552 8534

 

sampo_ctof_ryhmä_medium_c_kulomaa 2019
Kuva: Virpi Kulomaa, Viestintävalkea

Palaa otsikoihin