Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

14.12.2016

Siisteyden mestariksi koulutuksella ja asenteella

Suomen siistein koulutus alkaa 16.1.2017 Etelä-Karjalassa. Koulutuksen voi aloittaa sekä Lappeenrannassa että Imatralla, ja molemmilla paikkakunnilla myöhemminkin, sillä siihen on jatkuva haku.

Siisteyden mestari -koulutukseen valittavilla tärkeintä on asenne työntekoon ja halu oppia uutta. Puhdistuspalveluala työllistää hyvin, joten koulutuksen jälkeen töitä on tulevaisuudessakin.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa, ja mukana ovat ainakin SOL Palvelut Oy, Siivous Lappee Oy, Bionella Oy sekä Siivousvuoksi Oy. Yritykset sitoutuvat tarjoamaan koulutettaville työssäoppimispaikkoja ja myöhemmin työpaikkoja mahdollisuuksien mukaan. Siisteyden mestarit -koulutukseen osallistuvista henkilöistä kiinnostuneet puhdistuspalvelualan yritykset voivat liittyä hankkeeseen mukaan vielä alkuvuoden ajan ja lähteä mukaan tarjoamaan työssäoppimispaikkoja tuleville alan ammattilaisille.

Siisteyden mestarit toteutetaan työvoimakoulutuksena, ja se on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille. Koulutuksen kesto määräytyy jokaiselle tehtävän henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Koulutus edellyttää suoriutumista suomen kielellä.

Koulutuksen pääpaino on ylläpito-, toimisto-, kerros- ja rakennussiivouksessa sekä kotityöpalveluissa. Niiden sisältö määritellään yhteistyössä hankkeeseen lähtevien yritysten kanssa. Kouluttajat ovat perehtyneet yritysten toimintaan ja tuleviin haasteisiin, jolloin koulutus voidaan räätälöidä yritysten tarpeita vastaavaksi.

Koulutushankkeen toteuttavat yhteistyössä Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Saimaan ammattiopisto Sampo sekä Opteam Etelä-Karjala. Hankkeen tavoitteena on saada puhdistuspalvelualalle monipuolisia osaajia työelämän tarpeisiin.

Koulutukseen haetaan Opteamin ja TE-toimiston kautta. Koulutuksen läpikäyneet pääsevät työelämään Opteamin henkilöstövuokrauksen kautta tai suorarekrytoinnilla. Työllistyminen oppisopimuksen kautta mukana oleviin yrityksiin on myös mahdollista.

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus
-
torstaina 12.1.2017 klo 13–15
- Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa, osoite Pohjolankatu 12A, luokka A148.

Koulutuksesta lisätietoja antaa Saimaan ammattiopistossa koulutuspäällikkö Susanna Fennander, p. 0400 660 736, susanna.fennander@edusampo.fi sekä www.opteam.fi/ ja www.edusampo.fi -verkkosivuilta voi lukea aiheesta lisää.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa TE-toimiston koulutusneuvonnasta, puhelin 0295 020 702 sekä sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Palaa otsikoihin