Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.12.2019

Sometutorit saivat todistukset

16. joulukuuta Sampon sometutoreille jaettiin todistukset tutor-toiminnasta. Yhteensä somettajia oli 13.

Sometutorit saivat todistukset 16.12. Tutoreita oli yhteensä 13, mutta kaikki eivät päässeet mukaan todistustenjakoon.

Markkinointi- ja viestintäosaaminen on keskeinen taito monessa ammatissa. Jotta opiskelijat pääsisivät harjoittelemaan markkinointia, Saimaan ammattiopisto Sampossa käynnistettiin sometutortoiminta.

– Sampossa on vuodesta 2017 alkaen toiminut digitutoreita. He ovat auttaneet ja opastaneet digilaitteiden käytössä. Sometutortoiminta on kuitenkin ihan uutta. Nyt todistuksen saa Sampon ensimmäiset sometutorit, projektipäällikkö Viivi Juusela kertoo.

Nimensä mukaisesti sometutorit somettavat. Käytössä on nuorten suosima Snapchat sekä koulutusalojen Instagram-tilit.

Tutorien tehtäviin kuuluu julkaista Sampon somekanavissa postauksia omista koulutusaloistaan sekä Sampon tapahtumista. Samalla tutoriksi hakeutunut opiskelija suorittaa valinnaiskurssin ja hankkii osaamispisteitä.

16. joulukuuta sometutoreille jaettiin todistukset tutor-toiminnasta. Yhteensä somettajia oli 13, mutta kaikki eivät päässeet osallistumaan todistustenjakoon.

– Kivaa oli toimia sometutorina. Postauksien keksiminen oli helppoa, tutorit kertovat.

Nykyisin someosaaminen kuuluu monien alojen – esimerkiksi ravintola- ja cateringalan – opintoihin.

– Sometutortoiminnan tarkoitus on tarjota opiskelijoille mahdollisuus harjoitella työelämässä yhä enemmän tarvittavia sometustaitoja. Samalla se on kätevä tapa kertoa Sampon monipuolisesta toiminnasta, Juusela sanoo.

Sometutortoiminta on osa Opetushallituksen rahoittamaa OOOdi-hanketta. Toiminta jatkuu syksyllä uusien opiskelijoiden kanssa.


Palaa otsikoihin