Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

29.8.2022 14.43

Suomen kokkimaajoukkue harjoitteli Sampossa 26.8.

Suomen kokkimaajoukkue on Suomen kansallinen joukkue, joka edustaa Suomea kansainvälisillä areenoilla mutta myös kotimaassa, tuoden ”meidän kaikkien maajoukkueen” jäsenet, tunnetuiksi niin messuilla kuin myös muissa tilaisuuksissa ympäri Suomen maata. Suomen Kokkimaajoukkue valmistautuu kilpailuihin harjoittelemalla jatkuvasti eri osa-alueita parhaiden mahdollisten valmentajien ohjauksessa. He toimivat samalla koko ruokamaa Suomen suurlähettiläinä. Kokkimaajoukkueessa kokkaa myös Sampon kondiittorimestariopiskelija Sukanya Parkkima. 

Joukkue Sampon opetuskeittiöllä.



















Sampon Pohjolankadun opetuskeittiö saikin perjantaina 26.8. kunnian toimia kokkimaajoukkueen harjoituspaikkana. Päivän agendalla oli Hot Kitchen- ja Chef’s Table -kisasarjojen tuotteiden harjoittelua, sekä Petit Fours-leivoksien valmistusta. Maajoukkue harjoittelee ja kehittää parhaillaan tuotteita päätavoitteena helmikuussa 2024 järjestettävät kokkiolympialaiset Saksan Stuttgartissa.



















Maajoukkueen avuksi oli tällä harjoituskerralla saatu myös vieras. Fredrik Borgskog, pastry-puolen huippuosaaja, oli saapunut Lappeenrantaan Göteborgista, Ruotsista joukkueen vierailevaksi valmentajaksi. Fredrikin asiantuntemuksen ja palautteen avulla joukkue sai korvaamattomia vinkkejä ja ideoita, joilla he pystyvät kehittämään kisasarjojen tuotteita entistäkin paremmiksi. Fredrik on mentoroinut joukkuetta jälkiruokien parissa jo aiemmin, sillä joukkue on ehtinyt käymään vierailulla myös Göteborgissa. 

Fredrik Borgskog.

















Sampossa kokkimaajoukkue ehti tutustumaan myös Digiluovaamoon, eli Sampon digitaaliseen oppimisympäristöön. Päivän päätteeksi joukkue suuntasi Imatralle viettämään iltaa yhdessä maajoukkueen yhteistyökumppaneiden ArlaPron, PNM Gourmetin ja Catecin kanssa. Illan ohjelmassa oli päivällinen Imatran Kylpylällä, koskinäytös sekä risteily Saimaalla ennen paluuta kohti päämajaa eli Leijonanrannan kampusta Helsingissä. Fredrik jakoi osaamistaan ja mentoroi Sampon kondiittorimestariopiskelijoita vielä lauantaina ja sunnuntaina.

Joukkue Sampon Digiluovaamossa.










Saimaan ammattiopisto Sampo toimii Suomen kokkimaajoukkueen kondiittoreiden valmennuskeskuksena. Valmennusta koordinoi lehtori Markku Vengasaho.

Lisätietoja



Palaa otsikoihin