Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

8.4.2016

Suomen kokkimaajoukkue harjoitteli Sampossa Imatralla

Suomen kokkimaajoukkue valmisti harjoitusillallisen Saimaan ammattiopisto Sampossa Imatralla perjantaina 8.4.2016. Kolmen ruokalajin illallinen tarjoiltiin noin sadan hengen kutsuvierasyleisölle. Maajoukkueen 12 kokin lisäksi oppilaitoksen ravintolassa hyöri 20 tarjoilijaopiskelijaa Samposta.

Harjoitusillallisilla maajoukkue hioo maut ja taidot huippuunsa. Illan asiakkailta joukkue odottaa arvioita, jotta he voivat entisestään nostaa tasoaan. Joukkueen toiminnanjohtaja Nils-Gustav Höglundin ja joukkueen johtaja Tapio Laineen mukaan joukkue harjoittelee illallisten aikana myös joukkueen tiimityöskentelyä.

 

Illan menun annoksia ei saanut kuvata. Maajoukkueen työskentelytapojen ja sen tuotosten ei haluta leviävän 31 kilpakumppanijoukkueen tietoon.

 

Maajoukkue toteuttaa harjoitusillallisten kiertueen yhteistyössä alan oppilaitosten kanssa. Illallisia on tänä vuonna tarjoiltu Helsingissä ja Porvoossa, ja Imatran jälkeen seuraavat vielä Espoo, Turku ja toistamiseen Helsinki sekä joukkueen oma keittiö Raaseporissa.

 

”Kokkileijonat” harjoittelevat The Culinary Olympics -kokkiolympialaisia varten, jotka järjestetään lokakuussa Erfurtissa Saksassa.

 

Kokkimaajoukkueessa on vahvasti myös eteläkarjalaista väriä. Imatralaislähtöinen 19-vuotias Emeliina Papinniemi on yksi Suomen kokkimaajoukkueen jäsenistä. Leipuri-kondiittoriksi Samposta viime keväänä valmistunut Papinniemi voitti ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan kondiittorilajin, ja hänet valittiin 450 kilpailijan joukosta koko kilpailun tähdeksi, Taitajien Taitajaksi. Nykyisin hän työskentelee Turussa. Lisäksi kokkimaajoukkueen hallituksen puheenjohtajana toimii lappeenrantalainen keittiömestari Ulla Liukkonen, joka on myös Suomen keittiömestareiden puheenjohtaja..

 

Suomen kokkimaajoukkueen kokoonpano on: Kristian Vuojärvi (kapteeni), Jarkko Pulkkinen (varakapteeni), Aki Kinnunen, Janne Töllinen, Jenni Bergström, Mikko Pakola, Simo Pietarinen, Samuel Mikander, Joona Lehto, Eero Paulamäki, Emeliina Papinniemi ja Marika Korhonen.

 

Suomen kokkimaajoukkue ry edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa. mm. neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Seuraava The Culinary Olympics järjestetään Saksan Erfurtissa 22.–25.10.2016. Olympialaisiin osallistuu Suomen lisäksi 31 maata. Kokkileijonat valmistautuvat kilpailuihin harjoittelemalla jatkuvasti eri osa-alueita parhaiden mahdollisten valmentajien ohjauksessa. Päävalmentajana toimii ruotsalainen Gert Klötzke, ja maajoukkueen suojelijana toimii presidentti Martti Ahtisaari.


Kokit keittiössä valmistautumassa

Nils-Gustav Höglund ja Tapio Laine toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.

Salissa oli yli satapäinen yleisö.

Lisätietoja:

Kokkimaajoukkue

  • joukkueen johtaja Tapio Laine (Culinary Team of Finland), tapio.laine(at)ctof.fi, p. 0400 253 813
  • hallituksen puheenjohtaja, keittiömestari Ulla Liukkonen, ulla.liukkonen(at)ullaliukkonen.fi, p. 050 352 900

Sampo

  • koulutuspäällikkö Susanna Fennander, susanna.fennander(at)edusampo.fi, p.040 066 073

Palaa otsikoihin