Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

20.2.2020

Suomen kokkimaajoukkue sai hopeaa kokkiolympialaisten Chef's Table -kilpailusarjassa - kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitto meni Norjaan

Suomen kokkimaajoukkue ylsi hopeasijalle Chef's Table -kilpailusarjassa IKA/Culinary Olympics –kilpailuissa Stuttgartissa, Saksassa. Kovatasoisen kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitti Norja, toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Islanti. Suomi sijoittui 5. sijalle.

Suomen kokkimaajoukkue oli mukana IKA/Culinary Olympics -kokkiolympialaisissa kansallisten joukkueiden kilpailussa, jossa 29 maata kisasi Chef’s Table  ja Hot Kitchen -sarjoissa. Kilpailu pidettiin 15.2. - 19.2.2020 Stuttgartissa, Saksassa.

– Joukkue teki parhaansa ja olen todella tyytyväinen kaikkien panokseen. Kisa oli todella kova, kertoo toiminnanjohtaja Tapio Laine Culinary Team of Finlandista.

– Lähdimme kultajahtiin ja joukkueen suoritus oli kova. Olen pettynyt, ettei se tällä kertaa riittänyt voittoon asti. Kilpailutilanteessa kaikki on mahdollista. Joukkue teki kuitenkin parhaansa ja olen heistä todella ylpeä, kertoi joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.

Kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitto meni Norjaan, hopea Ruotsiin ja pronssi Islantiin. Osakilpailussa Suomi nappasi hopeaa uutena kilpailumuotona olleesta Chef's Table -sarjasta, jossa valmistettiin 12 hengelle kuuden ruokalajin menukokonaisuus, joka sisälsi mm. kylmiä ja lämpimiä sormisyötäviä, pääruoan, vegaanisen annoksen, jälkiruoan ja petit fourseja.

– Suoritus oli eheä ja hyvä, kaikki meni suunnitelmien mukaan. Kisajärjestäjillä oli alussa kilpailukeittiön järjestelyyn liittyviä ongelmia, joka aiheutti meille haasteita. Joukkue kuitenkin tiiviisti suoritustaan pysyen aikataulussa aina serviisin loppuun asti, kertoi Vuojärvi.

Hot Kitchen -kilpailussa Suomen suoritus arvioitiin hopeatasolle. Joukkue valmisti kilpailusarjassa 110 hengelle kolmen ruokalajin menun, jossa alkuruokana oli norjalaista ruijanpallasta, pääruokana kotimaista kaniinia ja jälkiruokana viinimarjoja.

- Kaikki meni hyvin ja suunnitellusti. Keittiötyöskentelymme oli parasta, mitä olen kuuden vuoden aikana joukkueen kanssa kisatessa ja harjoitellessa nähnyt, kertoi joukkueen kapteeni Samuel Mikander Hot Kitchen -kilpailusta.

Suomen kokkimaajoukkueessa ovat mukana Katja Tuomainen, Kristian Vuojärvi (joukkueenjohtaja), Emeliina Papinniemi, Eija Kuningas, Joona Lehto, Niall Larjala, Samuel Mikander (kapteeni), Kari Julin, Mikko Pakola, Matias Haapsaari ja Simo Pietarinen.

Kokkiolympialaisissa kansallisten joukkueiden kilpailussa olivat mukana Kanada, Kiina, Kroatia, Kypros, Tsekki, Tanska, Englanti, Suomi, Saksa, Hong Kong, Islanti, Italia, Japani, Malesia, Meksiko, Alankomaat, Norja, Portugali, Puola, Romania, Skotlanti, Ruotsi, Sveitsi, Singapore, Slovenia, Etelä-Afrikka, Ukraina, USA  ja Wales.

Kuva:Eva Tordera Nuño

Katja Tuomainen (vas.), Kristian Vuojärvi (joukkueenjohtaja), Emeliina Papinniemi, Eija Kuningas, Joona Lehto, Niall Larjala, Samuel Mikander (kapteeni), Kari Julin, Mikko Pakola, Matias Haapsaari, Simo Pietarinen (kuva:Eva Tordera Nuño)