Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

22.10.2019

Suomen kokkimaajoukkueella on harjoitusillallinen Lappeenrannassa

Suomen kokkimaajoukkue valmistaa harjoitusillallisen Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa maanantaina 28.10.2019. Kolmen ruokalajin illallinen valmistetaan ja tarjoillaan 110 hengelle.

”Kokkileijonat” harjoittelevat The Culinary Olympics -kokkiolympialaisia varten, jotka järjestetään ensi vuoden helmikuussa Stuttgartissa Saksassa. Joukkue hioo maut ja taidot huippuunsa ja toteuttaa harjoitusillallisten kiertueen yhteistyössä alan oppilaitosten kanssa. Joukkueen harjoitusillalliset järjestetään syksyn ja talven aikana Lappeenrannan lisäksi Turussa ja Porvoossa.

Maajoukkueen 12 kokin lisäksi ravintolassa työskentelee Sampon noin 20 tarjoilijaopiskelijaa, jotka huolehtivat illan tarjoilusta ja asiakaspalvelusta. Illan menu on tarkoin varjeltu salaisuus, eikä annoksia saa kuvata. Tilaisuus on loppuunmyyty.

Saimaan ammattiopisto Sampolla ja Suomen Kokkimaajoukkueella on kumppanuussopimus, jonka mukaan Sampo toimii yhtenä maajoukkueen valmennuskeskuksena ja järjestää joukkueen kondiittoreiden valmentamisen ammattiopistolla.

Samposta kondiittoriksi valmistunut Emeliina Papinniemi, WorldSkills-kilpailun voittaja vuodelta 2017, oli mukana vuoden 2016 kokkiolympialaisissa voittamassa Suomelle hopeaa. Nykyisin Turussa asuva Papinniemi on edelleen mukana maajoukkueessa. Luumäkeläinen KuningasKakut-yrittäjä Eija Kuningas vastaa joukkueessa petit fours -leivoksista. Hän opiskelee Sampossa konditoria-alaa.

Kokkimaajoukkueen hallituksen puheenjohtajana toimii lappeenrantalainen keittiömestari Ulla Liukkonen, joka on myös Suomen keittiömestareiden puheenjohtaja.

Suomen kokkimaajoukkue seisoo kalliolla kokinpuvut päällä
Kokkimaajoukkue valmistautuu olympialaisiin (kuva: Eva Tordera-Nuño)

Suomen kokkimaajoukkue ry edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa. mm. neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Seuraava The Culinary Olympics -mittelö järjestetään Saksan Stuttgartissa vuonna 2020. Kokkileijonat valmistautuvat kilpailuihin harjoittelemalla jatkuvasti eri osa-alueita parhaiden mahdollisten valmentajien ohjauksessa. Päävalmentajana toimii ruotsalainen Gert Klötzke ja joukkueenjohtajana Kristian Vuojärvi. Maajoukkueen suojelijana toimii Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.



Lisätietoja:
Kokkimaajoukkue, Culinary Team of Finland: toiminnanjohtaja Tapio Laine, tapio.laine@ctof.fi, p. 0400 253 813
Saimaan ammattiopisto Sampo: lehtori Markku Vengasaho, markku.vengasaho@edusampo.fi, p.040 552 8534


Palaa otsikoihin