Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

26.10.2016

Suomen kokkimaajoukkueelle hopeaa – joukkueessa mukana Sampon kasvatti Emeliina Papinniemi

Suomen kokkimaajoukkue sai hopeaa kokkiolympialaisissa. Saksan Erfurtissa pidetyissä kilpailuissa Suomi ylsi kokonaiskilpailussa hopealle. Se voitti lämpimän keittiön sarjan pistemäärällä 94,275.

Joukkueen johtaja Tapio Laine kehuu tiedotteessaan hopeaa Suomen voitoksi (http://www.ctof.fi/kokkimaajoukkueelle-olympiahopeaa/) ja kertoo joukkueen olevan enemmän kuin tyytyväinen. Suomi paransi sijoitustaan edellisistä olympialaisista ja oli nyt pohjoismaiden paras joukkue. Voiton vei Singapre ja kolmanneksi tuli Sveitsi.

Maajoukkue koostuu 12 kokista, ja heidän joukossaan on imatralaislähtöinen Emeliina Papinniemi, joka valmistui leipuri-kondiittoriksi Saimaan ammattiopisto Samposta vuoden 2015 keväällä. Hän voitti ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan kondiittorilajin, ja hänet valittiin 450 kilpailijan joukosta koko kilpailun tähdeksi, Taitajien Taitajaksi. Nykyisin hän työskentelee Turussa.

Kokkiolympialaisiin osallistui noin 2000 kokkia noin 50 maasta.

The Culinary Olympics järjestetään neljän vuoden välein. Suomen kokkimaajoukkueen päävalmentajana toimii ruotsalainen Gert Klötzke, ja maajoukkueen suojelijana toimii presidentti Martti Ahtisaari.

Sampo onnittelee kokkimaajoukkuetta ja on erittäin ylpeä oman kasvattinsa menestyksestä!

Lisätietoja: http://www.ctof.fi/, http://www.olympiade-der-koeche.com/en.html

Joukkue tuulettaa hopeamitaliaan. (Kuva Culinary Team Finland)


Palaa otsikoihin