Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

23.1.2015

Taitaja-semifinaaliuutisia, osa 1

Sampon puusepille kaksoisvoitto Taitaja-semifinaalissa. Lähihoitajien semifinaali järjestettiin Lappeenrannassa 22.1.2015. Sähköasentajien Taitaja-semifinaalit pidetään Lappeenrannassa 27.–28.1.2015

Sampon puusepille kaksoisvoitto Taitaja-semifinaalissa

Anselmi ja Severi kilpailun jälkeen helpottuneina

Saimaan ammattiopisto Sampon puuseppäopiskelijat ottivat Taitaja-semifinaalissa kaksoisvoiton torstaina 22.1.2015 Kuopiossa. Anselmi Kaisanlahti voitti semifinaalin ylivoimaisesti, ja Severi Niiranen tuli hienosti toiseksi. Näillä sijoituksilla miehet selvittivät tiensä Turussa toukokuussa järjestettäväänTaitaja2015-finaaliin.

Kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa jalallinen aamiaistarjotin. Anselmin ja Severin huoltajana toimii tuntiopettaja Pasi Sokura, joka syystäkin on ylpeä miehistä.

Huonekalupuuseppälajin semifinaalit käytiin Kuopion lisäksi Seinäjoella, Kalajoella, ja Nummelassa. Yhteensä kisaajia oli 38, joista finaaliin pääsi kahdeksan.

Onnea Anselmi ja Severi!
* * * * * * *

Lähihoitajien semifinaali järjestettiin Lappeenrannassa

Sampon järjestämässä lähihoitajalajin semifinaalissa torstaina 22.1.2015 finaaliin selvisivät Iina Hänninen ja Anni Ruponen Etelä-Savon ammattiopistosta sekä Riikka Ollila ja Silja Nurmi Hyriasta. Yhteensä kisaan osallistui 18 paria. Lopulliset sijoitukset vahvistetaan maanantaina 26.1.2015, jonka jälkeen tulokset näkyvät www.skillsfinland.fi -sivustolla.

Sampon kilpaparit Roosa Rautio ja Emilia Ellonen sekä Eveliina Ekman ja Krista Koukku jäivät finaalin ulkopuolelle.

Lähihoitajalajin semifinaaleissa oli yhteensä neljällä paikkakunnalla 148 opiskelijaa, 74 paria, joista kahdeksan paria karsittiin Turussa toukokuussa järjestettäväänTaitaja2015-finaaliin.
* * * * * * * 

Sähköasentajien Taitaja-semifinaalit Lappeenrannassa 27.–28.1.2015

Sampo järjestää myös sähköasentajalajin Taitaja-semifinaalin tiistaina 27.1. ja keskiviikkona 28.1.2015 Lappeenrannassa.

Tiistaina 27.1. kilpailevat Espoon, Riihimäen, Perttulan, Jämsänkosken ja Lappeenrannan semifinalistit. Keskiviikkona 28.1. on Järvenpään, Savonlinnan, Lahden, Lohjan ja Kiteen semifinalistien kilpailuvuoro. Kilpailu alkaa molempina päivinä klo 9 ja päättyy noin klo 15. Tuomarityöskentelyn odotetaan valmistuvan klo 17 mennessä, jolloin kaksi finaaliin lähtevää kilpailijaa varmistuu.

Yhteensä lajin neljässä semifinaaleissa on 59 opiskelijaa, joista Lappeenrannan kahdessa kisassa 16.
* * * * * * *

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Sen tavoitteena on mm. tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta sekä edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä. Kilpailuissa alle 20-vuotiaat ammatillisessa koulutuksessa olevat nuoret ratkovat yli 40 ammattitaitolajin Suomen mestaruudet. Finaalissa kilpailee yli 450 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia. Taitaja2015-kilpailu järjestetään Turussa 5.–7.5.2015.


Palaa otsikoihin