Uutiset

Uutiset

15.5.2023 12.37

Taitaja2023-finaalista kaksi mitalia Sampon opiskelijoille

Kaksi Sampon opiskelijaa suoriutui upeasti mitalisijoille Taitaja2023-finaalissa Espoossa: Eeli Grén sai hopeaa ja Anton Zlobin pronssia web-kehityslajissa. Molemmat opiskelevat toista vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa Sampossa.

Taitaja on ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka huipentui tänä vuonna Espoossa 8. – 11.5.2023 järjestettyyn finaaliin. Finaalissa suoritettiin useita eri tehtäviä kolmena kisapäivänä ja opiskelijat laittoivat likoon koko osaamisensa. Samposta mukana oli neljä taitavaa kisaajaa, jotka kaikki olivat ensikertalaisia Taitaja-finaalissa.

Laboratorioalan opiskelija Joona Havakka sijoittui laboranttilajin finaalissa hienosti kuudenneksi. Kisatehtävät sisälsivät osittain kiperiä yllätyksiä ja haastavia uusia asioita, mutta kaiken kaikkiaan Joonan finaali sujui mallikkaasti.

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Ella Räihä sijoittui tietojenkäsittelylajin finaalissa kahdeksanneksi, johon huoltajaopettajat ja kisaaja itse olivat oikein tyytyväisiä.

Kaikki Sampon neljä kisaajaa lähtivät Espoosta kotiin hyvillä mielin, ja osa käänsikin katseet jo kohti seuraavan vuoden Taitajia Kuopiossa. Suuret onnittelut kaikille finalisteille!

Eeli Grén Taitaja2023-finaalin päättäjäisissä. Kuva: Skills Finland / Vuolahti Suvituuli (Omnia)
Anton Zlobin Taitaja2023-finaalin päättäjäisissä. Kuva: Skills Finland / Vuolahti Suvituuli (Omnia)
Sampon Taitaja-finalistit: Anton Zlobin, Joona Havakka, Eeli Grén ja Ella Räihä

Taitaja9-kilpailussa Kaakkois-Suomea edustivat Sammonlahden ja Kesämäen koulut

Samaan aikaan Taitaja-finaalin kanssa käytiin Taitaja9-kilpailun finaali. Taitaja9 on hyväntuulinen ja toiminnallinen kädentaitokilpailu 7.–9.-luokkalaisille, jossa tarvitaan monen eri oppiaineen osaamista.

Kaakkois-Suomea edustivat Kesämäen koulun 8.-luokkalaisista ja Sammonlahden koulun 9.-luokkalaisista koostuvat joukkueet. Kilpailujen taso oli korkealla ja joukkueet kävivät läpi kovan karsinnan alkuerissä. Tällä kertaa kisailut loppuivat semifinaaliin, mutta molemmilta joukkueilta suoritus oli hieno.

Lisätietoja: Sampon Taitaja-vastaava Kati Minkkinen, p. 040 484 2569, kati.minkkinen@edusampo.fi