Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

26.1.2016

Taitaja9-aluekilpailussa Kouvolassa punnittiin kädentaitoja

Kaakkois-Suomen 9.-luokkalaisista parhaat kädentaitajat kilpailivat tiistaina 26.1.2016 Kouvolassa Taitaja9-aluekilpailussa.

Kilpailuun pääsi menestymällä syksyllä pidetyissä paikalliskilpailuissa. Imatralta mukana oli kaksi joukkuetta: Vuoksenniska ja Mansikkala. Lappeenrannan alueen joukkueita oli kuusi: kaksi Kimpisestä, yksi Joutsenosta, yksi Taavetista ja kaksi Kesämäenrinteestä. Muut joukkueet tulivat Kotkan ja Kouvolan alueilta. Aluekilpailusta toukokuussa pidettävään Taitaja9-loppukilpailuun Seinäjoelle karsiutuivat Valkealan koulun ja Vehkalahden koulun joukkueet. Etelä-Karjalan joukkueet jäivät tänä vuonna ilman finaalipaikkaa.

Aluekilpailu oli neljäosainen. Alkuerissä kilpailutehtävinä oli rahanlaskenta, liikennemerkkien tunnistaminen ja herneiden siirto pinseteillä pulloon. Alkueristä parhaat pääsivät suoraan semifinaaliin (Kimpinen, Taavetti ja molemmat Kesämäenrinteen koulut). Loppujenkaan kilpailutaival ei katkennut vielä tähän, sillä he pääsivät yrittämään semifinaalipaikkaa karsintaeristä. Karsinnoissa kilpailtiin antennijohdon valmistamisesta, lautasliinan taittelusta ja puulajien tunnistamisesta. Karsintojen kautta semifinaaliin ei päässyt Imatra-Lappeenranta -alueelta yhtään joukkuetta. Semifinaalissa lajeina oli rakennustarvikkeiden tunnistaminen, poninhännän teko ja kupariputkityö.

Semifinaalien parhaat jatkoivat edelleen aluekilpailun finaaliin. Lisäksi sinne pääsi yksi joukkue semifinaalista ajan perusteella. Imatra-Lappeenranta -alueelta aluekilpailu-finaaliin pääsi Kesämäenrinteen 3.-joukkue. Tehtävinä oli mausteiden tunnistaminen, hiusten rullaus ja ohutlevytyönä pilli. Kesämäenrinteen koulun kolmosjoukkue sijoittui hienosti kolmanneksi ja jäi täpärästi ilman Taitaja9-loppukilpailupaikkaa. Aluekilpailun voittajajoukkue Ryöskentelijät Valkealan koulusta sekä toiseksi tullut Team Super Potatoe Vehkalahden koulusta jatkavat Taitaja9-loppukilpailuun Seinäjoelle toukokuussa.

Anni Paajanen, Eetu Palovaara ja Elis Kiiskinen Kesämäenrinteen 3.-joukkueesta rullasivat kampausta

Taitaja9 on valtakunnallinen peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille tarkoitettu kädentaitokilpailu, josta päävastuussa on Skills Finland. Paikalliskilpailut järjestettiin syksyllä ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen. Paikalliskilpailuiden parhaat karsiutuivat aluekilpailuihin, joista edelleen parhaat valtakunnalliseen finaaliin. Finaali käydään Seinäjoella 10.–12.5.2016 järjestettävän Taitaja2016 -ammattitaitokilpailun yhteydessä.

Lisätietoja: Taitaja9-aluekoordinaattori, koulutuspäällikkö Nora Saarlemo, p. 040 357 6761, nora.saarlemo(at)edusampo.fi



Palaa otsikoihin