Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

4.2.2021 10.20

Taitaja9 paikallis- ja aluekilpailut käytiin verkossa – valtakunnalliseen finaaliin selviytyivät Taavetin ja Kymintehtaan koulujen joukkueet

Taitaja9-paikallis- ja aluekilpailut toteutettiin tammikuun aikana virtuaalisesti Taitaja9-pelin kautta.

Kaakkois-Suomen aluekilpailussa kilpailivat Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson Taitaja9-paikalliskilpailujen parhaimmisto, yhteensä 78 joukkuetta. Aluekilpailun kaksi parasta joukkuetta pääsee toukokuussa Oulussa järjestettävään finaaliin:

  1. Taavetti 1 (Luumäki): Vili Rounela, Konsta Nuutinen, Juuso Ovaska
  2.  Kymintehtaan koulu 9A (Kouvola): Leia Malmberg, Siiri Mononen, Milla Korpi

Onnea finaaliin!

Aluekilpailuun osallistujat karsittiin paikalliskilpailuista. Imatran ja Lappeenrannan paikalliskilpailussa joukkueita oli 55, ja kärkeen sijoittuivat seuraavat joukkueet:

  1. Taavetti 1 (Luumäki): Vili Rounela, Konsta Nuutinen, Juuso Ovaska
  2. Esrola, Saimaanharjun yhtenäiskoulu (Taipalsaari): Laura Nenonen, Essi Niinimäki, Ronja Teperi
  3. Viisas kolmikko, Mansikkalan koulu (Imatra): Eevi Leppänen, Anja Kalenius, Immi Nokelainen

Taitaja9-peli toimi Seppo-pelialustalla. Pelissä liikuttiin Turun ammatti-instituutin koululaiva Borella, joka toimii eri alojen opiskelijoiden oppimisympäristönä. Pelin aikana testattiin tietoutta ammatillisesta koulutuksesta, tunnistettiin eri alojen työvälineitä ja kysyttiin kestävästä kehityksestä.

Taitaja9-kilpailu on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Kilpailu on koko yläkoulun tapahtuma, jossa kilpaillaan kolmen hengen joukkuein.

Lisätietoja: lehtori Kati Minkkinen, Taitaja9 Kaakkois-Suomen aluevastaava, Sampon Taitaja-vastaava, p. 040 484 2569, kati.minkkinen@edusampo.fi

 


Palaa otsikoihin