Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

21.11.2019 15.21

Teknologiatiistai Lappeenrannassa ja Imatralla 26.11.

Valtakunnallinen tapahtumapäivä Teknologiatiistai nostaa ammatillisen koulutuksen esiin yli 50 paikkakunnalla Teknologiatiistai on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä. Ympäri Suomen järjestettävissä tapahtumissa nuoret, opettajat ja vanhemmat tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa Teknologiatiistai -tapahtumia 26.11.2019. Nuoret ja peruskoulujen opettajat pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan opiskeluun ja opiskelupaikkoihin sekä ammattiosaajien työhön ja työpaikkoihin.

Saimaan ammattiopisto Sampo viettää Teknologiatiistaita sekä Lappeenrannassa että Imatralla. Peruskoulujen yhdeksäsluokkalaiset pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan alan koulutukseen sekä alan yrityksiin. Lappeenrannassa tutustujia viedään Flowroxille ja The Switchille, Imatralla tutustumiskohteita ovat Imatran Kone Oy ja Jotex Works Oy. Tutustujia on ennätysmäärä, Lappeenrannassa yli 30 ja Imatralla noin 60 henkilöä.

– Nuoret sekä heidän vanhempansa tarvitsevat lisää tietoa ja omakohtaisia kokemuksia ammattiin opiskelusta, työstä ja teknologia-alan merkityksestä. On tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyväksi, sanoo johtava asiantuntija Milka Kortet Teknologiateollisuudesta.

 

Teknologiateollisuuden selvityksen mukaan teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa pelkästään vuoteen 2021 mennessä. Rekrytointitarpeesta noin 40 % kohdistuu ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin tai muuten ammattitaidon hankkineisiin.

 

Lisätietoja:

 

Teknologiatiistain verkkosivut: https://teknologiateollisuus.fi/fi/valtakunnallinen-teknologiatiistai

 

koulutuspäällikkö Jukka Laitinen, p. 040 136 4717

 

Milka Kortet, johtava asiantuntija, koulutus ja osaaminen, Teknologiateollisuus ry

milka.kortet@teknologiateollisuus.fi, puh. 050 569 7856

 


Palaa otsikoihin