Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

30.11.2021 8.27

Tieto- ja viestintätekniikan koulutustarjonta laajenee Saimaan ammattiopistossa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymälle oikeuden järjestää tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon johtavia koulutuksia 1.1.2022 alkaen.

Koulutuskuntayhtymän ylläpitämä Saimaan ammattiopisto Sampo on aiemmin tarjonnut tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon johtavaa koulutusta, josta valmistuu muun muassa IT-tukihenkilöitä. Kiinnostus koulutusta kohtaan on ollut hyvä. Monella hakijalla on ollut jo alan työkokemusta tai aiempia opintoja, ja heille ammatti- tai erikoisammattitutkinnon syventävät opinnot sopivat paremmin. Myös perustutkinnosta valmistuneille ammatti-/erikoisammattitutkinto on hyvä kehittymispolku.

Tieto- ja viestintätekniikan työtehtäviä on maakunnassa laajasti, ja Saimaan ammattiopisto Sampo tekee tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa.

Etelä-Karjalassa ei ole tällä hetkellä tarjolla tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkintoa eikä erikoisammattitutkintoa. Lähimmät oppilaitokset löytyvät Kymenlaaksosta ja Etelä-Savosta.


Palaa otsikoihin