Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

8.4.2021 13.18

Toisen asteen yhteishaku on päättynyt – ammattiopiston vetovoima nousi 10 prosenttia

Kevään toisen asteen yhteishaku päättyi keskiviikkona 7.4.2021. Saimaan ammattiopisto Sampoon ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 732, kun aloituspaikkoja on tarjolla kaikkiaan 693. Lappeenrantaan haki 483 ja Imatralle 249 opiskelijaa.

Lappeenrannassa eniten ensisijaisia hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden oli sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perustason ensihoidon osaamisalalle, jossa hakijoita oli yli nelinkertaisesti. Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon halukkaita oli 2,2-kertaisesti. Myös tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto kiinnosti. Sinne hakijoita oli yli kaksi yhtä aloituspaikkaa kohden.

Imatralla suosituin ala oli logistiikan perustutkinto, johon yhtä aloituspaikkaa kohden haki kaksi henkilöä. Rakennusalalle halusi 1,7 ja sosiaali- ja terveysalalle 1,4 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Edelliseen vuoteen verrattuna hakijoiden määrä aloituspaikkoja kohden nousi noin 10:llä prosentilla. Suurimpia nousijoita olivat sähkö- ja automaatiotekniikka Lappeenrannassa sekä sosiaali- ja terveysala ja logistiikka Imatralla. Perustason ensihoidon osaamisala oli aiemmin haussa kolmen vuoden välein, ja edelliseen vuoden 2018 hakuun verrattuna hakijamäärä yli kaksinkertaistui. Nyt koulutus on haussa joka vuosi.

Laajennetun oppivelvollisuuden mukaan jokaisen peruskoulun päättävän on haettava toisen asteen koulutukseen, ja oppivelvollisuus päättyy, kun nuori täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon. Lakia sovelletaan ensimmäisen kerran nyt perusopetuksen 9:nnellä luokalla oleviin.

Opiskelijavalinnat julkaistaan aikaisintaan 17.6.2021, ja valittujen tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta 1.7.2021 mennessä. Tämän jälkeen mahdollisesti vapaiksi jääneisiin yhteishaun aloituspaikkoihin voi hakea niin sanotussa jatkuvassa haussa osoitteessa edusampo.fi/haussanyt.

Lisätietoja:

  • kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara(at)edusampo.fi
  • pedagoginen johtaja Riitta Moilanen, p. 040 149 7475, riitta.moilanen@edusampo.fi


Palaa otsikoihin