Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

24.3.2023 8.44

Toisen asteen yhteishaku on päättynyt – lähes puolet hakijoista valitsi ensisijaisesti Sampon

Kevään toisen asteen yhteishaku päättyi tiistaina 21.3.2023. Saimaan ammattiopisto Sampon ammatillisiin perustutkintoihin ensisijaisia hakijoita oli 688, kun aloituspaikkoja niihin on tarjolla kaikkiaan 741. Lappeenrantaan perustutkintoihin haki 473 ja Imatralle 215 hakijaa.

Lappeenrannassa eniten ensisijaisia hakijoita yhtä hakupaikkaa kohden oli tekstiili- ja muotialan perustutkintoon, johon hakijoita oli 1,91-kertaisesti. Toiseksi suosituin oli sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, joka houkutteli hakijoita 1,77-kertaisesti. Kolmanneksi suosituimmaksi nousi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perustason ensihoidon osaamisala, jonka vetovoimaisuus oli 1,50 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Määrällisesti eniten hakijoita Lappeenrannassa oli sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon.

Imatralla suosituin hakukohde aloituspaikkoihin nähden oli prosessiteollisuuden perustutkinto, johon ensisijaisia hakijoita oli 1,29-kertaisesti yhtä aloituspaikkaa kohden. Toiseksi suosituimmaksi aloituspaikkoihin nähden nousi metsäalan perustutkinto (1,14) ja kolmanneksi suosituimmaksi logistiikan perustutkinto (1,12). Määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita oli Imatralla logistiikan perustutkintoon.

Perustutkintojen lisäksi yhteishaussa oli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA), johon voi hakeutua myös kesällä yhteishaun opiskelijavalintojen julkaisun jälkeen.

Opiskelijavalinnat julkaistaan 15.6.2023 ja valittujen tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta viimeistään 29.6.2023. Tämän jälkeen vapaiksi jääneisiin yhteishaun aloituspaikkoihin voi hakea jatkuvassa haussa osoitteessa edusampo.fi/haussanyt.

Kaikista Etelä-Karjalan alueen hakijoista 49 % haki ensisijaisesti Sampoon. Loput hakijoista jakautuivat lukioiden ja muiden ammatillisen koulutuksen järjestäjien (STEP-ammattiopisto ja ammattiopisto Luovi) kesken. Sampon kokonaishakijamäärä on pysynyt lähes samalla tasolla edellisvuoteen verrattuna ja yhteishaun lisäksi noin kaksi kolmasosaa hakeutuu jatkuvan haun kautta.

Lisätietoja:

  • kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi
  • apulaisrehtori Anne Poutanen, p. 040 723 6803, anne.poutanen@edusampo.fi

Palaa otsikoihin