Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

21.3.2024 13.51

Toisen asteen yhteishaku on päättynyt – yli puolet eteläkarjalaisista nuorista haki ensisijaisesti Sampoon

Kevään toisen asteen yhteishaku päättyi tiistaina 19.3.2024. Saimaan ammattiopisto Sampon ammatillisiin perustutkintoihin oli ensisijaisia hakijoita 704, kun aloituspaikkoja niihin on tarjolla kaikkiaan 679. Lappeenrantaan perustutkintoihin haki 492 sekä Imatralle ja Ruokolahdelle 212 hakijaa.

Sampo sai eniten ensisijaisia hakijoita neljään vuoteen - yli puolet alueen toisen asteen yhteishaussa hakeneista valitsi Sampon ensisijaiseksi hakutoiveekseen. Ammatillinen koulutus lisäsi suosiotaan Etelä-Karjalassa ja Sampon vetovoimaisuus parani edellisestä vuodesta.

Lappeenrannassa määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita oli liiketoiminnan perustutkintoon sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon. Seuraavaksi suosituimmaksi vaihtoehdoksi nousi sähkö- ja automaatioalan perustutkinto. Eniten hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden Lappeenrannassa oli tekstiili- ja muotialan perustutkintoon, johon hakijoita oli 1,82-kertaisesti.

Imatralla määrällisesti eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon. Toiseksi suosituimmaksi nousi logistiikan perustutkinto ja kolmanneksi eniten hakijoita oli hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon. Eniten hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden Imatralla oli sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon, jonne hakijoita oli 1,21-kertaisesti.

Perustutkintojen lisäksi yhteishaussa oli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA), johon voi hakeutua myös kesällä yhteishaun opiskelijavalintojen julkaisun jälkeen.

Opiskelijavalinnat julkaistaan 13.6.2024 ja valittujen tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 27.6.2024. Tämän jälkeen vapaiksi jääneisiin yhteishaun aloituspaikkoihin voi hakea jatkuvassa haussa osoitteessa edusampo.fi/haussanyt.

Kaikista Etelä-Karjalan alueen hakijoista noin 51 % haki ensisijaisesti Sampoon. Loput hakijoista jakautuivat lukioiden ja muiden ammatillisen koulutuksen järjestäjien (STEP-ammattiopisto ja ammattiopisto Luovi) kesken. Yhteishaun lisäksi yli kaksi kolmasosaa opiskelijoista hakeutuu jatkuvan haun kautta, joka on avoinna ympäri vuoden.

 
Lisätietoja:

kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi
apulaisrehtori Anne Poutanen, p. 040 723 6803, anne.poutanen@edusampo.fi


Palaa otsikoihin