Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

17.6.2019 14.49

Uusi VETO-hanke houkuttelee opiskelemaan tekniikan alalle Etelä-Karjalassa

Tekniikan alan osaajista on Suomessa huutava pula: ala tarvitsee vuoteen 2021 mennessä yli 53 000 uutta osaajaa, ja koulutusjärjestelmä tuottaa nykyisellään vain osan siitä. Saimaan ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattiopisto Sampon uusi VETO – Vetovoimaa ja väyliä tekniikkaan -hanke varmistaa, että Etelä-Karjalassa toimiville yrityksille riittää osaavia työntekijöitä. Maakunnassa on tarvetta etenkin kone- ja tuotantotekniikan osaajille, mutta myös muille tekniikan alan ammattilaisille.

Hankkeen tavoitteena on kasvattaa tekniikan koulutusten vetovoimaa yleisesti, mutta erityisesti naisten keskuudessa. Naisia on tekniikan alan opiskelijoista noin viidennes.

 

Lisäksi selvitetään toimintatapoja, jotka mahdollistaisivat nykyistä joustavamman siirtymisen eri koulutusten ja työelämän välillä. Esimerkiksi ammattiopistosta ammattikorkeakouluun suuntaavan polun kehittäminen on yksi hankkeen painopisteistä. Hankkeessa myös rohkaistaan yrityksiä vuoropuheluun oppilaitosten ja potentiaalisten alalle hakeutuvien kanssa. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi tulevaisuustyöpajoja ja rekrytointitapahtumia, joita järjestetään yhdessä opiskelijoiden ja yritysten kanssa.

VETO toteutetaan ajalla 1.2.2019–30.6.2020. Hankkeen budjetti on noin 400 000 euroa, ja sitä rahoittaa Hämeen ELY-keskuksen kautta Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätiedot
Projektipäällikkö Perttu Laivamaa, Saimaan ammattikorkeakoulu | perttu.laivamaa@saimia.fi, 050 551 1180 (tavoitettavissa 14.6. asti)
Projektipäällikkö Pauliina Papunen, Saimaan ammattiopisto Sampo | pauliina.papunen@edusampo.fi, 040 637 5220


Palaa otsikoihin