Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

5.3.2019 17.09

Uusia koulutuksen järjestämislupia haetaan

Koulutuskuntayhtymän hallitus käsittelee uusien koulutusten järjestämislupien hakemista kokouksessaan 7.3.2019. Lupapäätösten odotetaan tulevan ministeriöstä puolen vuoden sisällä ja koulutusten on suunniteltu alkavan syksyllä.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän järjestämislupaan sisältyy 1.1.2018 voimaan tulevan opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteesta antaman asetuksen mukaiset tutkinnot. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt koulutuksen järjestäjän hakemuksesta myöntää järjestämislupaan tutkintoja, joiden järjestäminen on tarpeellista ottaen huomioon alueellinen osaamistarve ja nykyinen koulutuksen tarjonta.

 

Rakennustuotealan ammattitutkinnon järjestämisluvan hakeminen

 

Koulutuskuntayhtymän hallitukselle ehdotetaan haettavaksi koulutuksen järjestämislupaa rakennustuotealan ammattitutkinnon järjestämistä varten.

 

Rakennustuotealan ammattitutkintoa on maakunnan alan yrityksistä toivottu. Etelä-Karjalassa toimii kaksi betonielementtitehdasta: Lujabetoni Oy Taavetissa ja Joutsenon Elementti Oy Joutsenossa.

 

Jo entuudestaan Sampo kouluttaa rakennusalan ammattilaisia Lappeenrannassa ja Imatralla. Talonrakentajia valmistuu kummallakin paikkakunnalla ja Lappeenrannassa lisäksi maarakentajia.

 

Lisätietoja:

-          kuntayhtymän johtaja Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, ant­ti.lehmusvaara@edusampo.fi

-          apulaisrehtori Pekka Turunen, p. 0400 376442, pekka.turunen@edusampo.fi

 

 

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon järjestämisluvan hakeminen

 

Etelä-Karjalassa ei ole tarjolla leipomoalan erikoisammattitutkintokoulutusta. Lähimmät leipomoalan erikoisammattitutkintoa järjestävät  oppilaitokset löytyvät Lahdesta ja Joensuusta. Maakunnassa ole tarjolla myöskään yliopisto- tai ammattikorkeakoulutasoista elintarvikealan koulutusta.

 

Etelä-Karjalassa on kaksi suurta teollisuusleipomoa sekä useita pieniä leipomo- ja konditoria-alan yrityksiä, joiden henkilöstöstä osa on suorittanut tai paraikaa suorittaa leipurin ja kondiittorikisällin ammattitutkintoa Sampossa. Nyt haettava tutkinto tarjoaisi heille halutun jatkotutkinnon.

 

Leipomo- ja konditoria-alan pienyrittäjien ja Saimaan ammattiopisto Sampon yhteisenä tavoitteena on kehittää Etelä-Karjalan konditoriakulttuurin tasoa. Oppilaitos on ollut aktiivisesti mukana elintarvikealan kilpailutoiminnassa. Menestystä on tullut konditoria-alalla valtakunnallisissa Taitaja-kilpailuissa sekä kansainvälisissä WorldSkills-kilpailuissa, joissa imatralainen Emeliina Papinniemi voitti maailmanmestaruuden vuonna 2017.

 

Sampolla on myös laaja valtakunnallinen – osin myös kansainvälinen – yhteistyöverkosto alan huippuosaajiin, jotka ovat käyneet maakunnassa kouluttamassa useiden vuosien ajan. Lisäksi on toteutettu erilaisia tuotekehitysprojekteja.

 

Koulutuskuntayhtymän hallitus käsittelee hakemusta kokouksessaan 7.3.2019.

 

Lisätietoja:

-          kuntayhtymän johtaja Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, ant­ti.lehmusvaara@edusampo.fi

-          apulaisrehtori Anne Poutanen, p. 040 723 6803, anne.poutanen@edusampo.fi

 

 

Muita haettuja koulutusten järjestämislupia

 

Koulutuskuntayhtymä on jo aiemmin saanut luvan järjestää luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon koulkutusta. Uusi koulutus alkaa maaliskuussa lopulla, ja sen hakuaika päättyy maaliskuun alussa. Lisäksi ministeriöltä on haettu lupaa järjestää liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon koulutusta.

 


Palaa otsikoihin