Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

31.5.2017

Valmistujaisjuhlat jatkuivat, nyt Imatralla

Saimaan ammattiopisto Sampon valmistujaisjuhlat jatkuivat keskiviikkona 31.5.2017 Imatralla.

Juhlapuheen pitänyt yhtymävaltuuston puheenjohtaja Heikki Luukkanen kehotti valmistuvia olemaan ylpeitä omista saavutuksistaan, vaikka ammattiin valmistuminen onkin välietappi elämässä. Suomalainen yhteiskunta on maailman paras, mutta myös kova. Vaikka osaavat kädet ovat kysyttyjä, oma työpaikka on itse ansaittava. Luukkanen totesi, että kaikki kolme vuotta sitten aloittaneet eivät tänään valmistu, vaan osa on keskeyttänyt opinnot. Sampossa on kuitenkin saatu keskeyttäminen vähenemään, ja sen eteen on tehty työtä.

Rehtori Antti Lehmusvaara kertoi, että tulevassa ammatillisen koulutuksen reformissa osaamisperusteisuus ja yksilölliset oppimispolut sekä päällekkäisyyksien purkaminen ovat hyviä muutoksia, kun taas rahoituksen pieneneminen on jo nyt aiheuttanut tarkkaa kulujen karsimista. Sampon yhteisenä tavoitteena on kuitenkin opetusresurssin säilyttäminen. Hän onnitteli valmistuvia sanoen, että työllistymiseen tarvitaan sekä ammattitaitoa että oikeaa asennetta.

Valmistuvien opiskelijoiden puolesta puhuivat merkonomi Tiia Pusenius ja tarjoilija Noora Kytösalmi, jotka muistelivat, ettei heillä 9.-luokalla ollut vielä aavistustakaan, mitä haluaisivat tehdä, vaan ”hatusta vetäen” valitsivat opiskelualansa. Tuskaisista, opettavaisista ja onnekkaista kolmesta vuodesta he kiittivät kaikkia opiskelukavereitaan sekä opettajiaan tsemppaamisesta. He kertoivat oppineensa ottamaan vastuuta, ja lopulta ammatinvalinta osui oikeaan.

Kaksoistutkinnon Imatralla suoritti 12 henkeä ja Lappeenrannassa 21. Valmistujaisjuhlia Lappeenrannassa vietettiin tiistaina 30.5.2017. Siellä valmistui yhteensä noin 350 uutta ammattilaista.

Yhtymävaltuuston puheenjohtaja Heikki Luukkanen

Rehtori Antti Lehmusvaara

Aki Honkatukia esitti katkelmia Tuntemattomasta sotilaasta

Noora Kytösalmi ja Tiia Pusenius kiittivät opettajiaan ja opiskelukavareitaan.


Palaa otsikoihin