Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

29.5.2015 17.00

Valmistujaisjuhlien tunnelmia

Noin 650 nuorta valmistui ammattiin torstain ja perjantain 28.-29.5.2015 aikana. Lisäksi noin 30 heistä sai valkolakin kaksoistutkinnosta. Lappeenrannassa valmistujaisjuhlia vietettiin torstaina ja Imatralla perjantaina.

Lappeenrannan juhlissa puhui kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ja Saimaan ammattiopisto Sampon rehtori Antti Lehmusvaara.

Tämän hetken hankalasta työllisyystilanteesta Jarva kehotti nuoria suuntaamaan katseet tuleviin vuosiin. Seuraavina vuosikymmeninä työelämä on toisenlainen. Maailma on nykyistä monimutkaisempi, ja ammatteihin tulee muutoksia. Ongelmanratkaisu- ja vuorovaikutustaidot ovat tarpeen. Jarva neuvoi nuoria ottamaan vastaan työpaikoilla vanhempien työntekijöiden neuvoja, mutta myös viemään omia, tuoreita näkemyksiään. Mahdollisen työttömyyden aikana hän kehotti hakeutumaan lisäkoulutukseen tai vaikkapa harkitsemaan yrittäjyyttä. .

Myös Antti Lehmusvaara kannusti nuoria muutosten hyväksymiseen ja kertoi, että niihin voi valmistautua ennakolta esimerkiksi koulutuksella. Ammattitaitoisen ja motivoituneen henkilön on helpompi saada työpaikka. Hän kehotti nyt valmistuvia olemaan oma itsensä ja hankkimaan sillä tulevien työtovereidensa luottamuksen. .

Valmistuvien opiskelijoiden mietteitä kertoi aamupäivällä tarjoilija Anton Blaskovic (), joka kehui kuluneen kolme vuotta olleen elämänsä parasta aikaa. Hän ylisti opiskelijoiden yhteishenkeä ja toivotti kaikille onnea uusiin koitoksiin.

Iltapäivän juhlassa maalariksi kaksoistutkinnosta valmistunut Heta Suutari () sanoi, ettei valmistuminen ole itsestäänselvyys. Opiskelu, sen mukana tuomat kotitehtävät ja samaan aikaan aikuistuminen vievät voimia. Hän iloitsi, että voi kutsua opiskelutovereitaan ystävikseen; tutkintojen lisäksi on siis saanut paljon muutakin arvokasta.                

Vuoden 2015 Taitajien Taitajaksi valittu leipuri-kondiittori Emeliina Papinniemi sai stipendien lisäksi kunniamaininnan saavutuksestaan, ja hänen opettajansa lehtori Markku Vengasaho palkittiin Taitajan tekijäksi 2015.   

Kimpisen lukion vs. rehtori Olli Mielonen lakitti kaksoistutkinnon suorittaneet ylioppilaat perinteisin menoin, ja sirkustaitelijat Anselmi Kaisanlahti ja Oskari Jauhiainen hauskuuttivat sirkustempuillaan. Lopuksi Ilona Safranova lauloi Ave Marian Niina Mangströmin säestämänä.

Imatran juhlassa perjantaina 29.5.2015 juhlapuhujana oli Imatran Seudun Yrittäjien puheenjohtaja Pia Rantanen, jonka . Valmistuneen opiskelijan puheen piti aamujuhlassa merkonomi Aleksi Ikonen ja iltapäiväjuhlassa vastaanottovirkailija Jenna Karjalainen ().




Palaa otsikoihin