Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

30.5.2018

Valmistuvia juhlittiin Imatralla ja Lappeenrannassa

Saimaan ammattiopisto Sampon valmistujaisjuhlia vietettiin keskiviikkona 30.5.2018 Imatralla ja torstaina 31.5.2018 Lappeenrannassa.

Rehtori Antti Lehmusvaara muistutti valmistuvia, että ammattitaitoa on ylläpidettävä ja kehitettävä päivittäin ja että muutos kannattaa nähdä mahdollisuutena. ”Uusi teknologia vauhdittaa muutoksia työelämässä. Ensimmäiset robotit ovat jo käytössä ammatillisen koulutuksen kielten opetuksessa.” Hän toivoi valmistuvien löytävän unelmien työn tai jatko-opiskelupaikan.

Rehtori Antti Lehmusvaara kehotti ylläpitämään ja kehittämään ammattitaitoa.

 

Imatralla juhlapuhuja, Imatran kaupungin hallintojohtaja, vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino maalaili tulevaisuuden muuttuvan seuraavan 20 vuoden aikana yhtä paljon kuin kuluneen 200 vuoden aikana. ”Muutos asettaa haasteita oppilaitokselle ja vaatii kaikilta kykyä muuttua.” Hän toivotti valmistuville nuorille ja aikuisille rutkasti rohkeutta matkaan ja uskallusta unelmoida. 


Imatran kaupungin hallintojohtaja Kaisa Heino toivotti valmistuville rohkeutta ja uskallusta unelmoida.

Lappeenrannan kahdessa juhlassa puhunut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen sanoi työelämän kokevan nyt suurimman muutoksen koko Suomen lähihistoriassa. Muutoksessa opiskelijoita ja vastavalmistuneita koskettaa talouden kääntyminen kasvuun ja työpaikkojen tarjonta. ”Suurin muutos on kuitenkin digitalisaatio. Teille valmistuneille se on paljon tutumpaa ja sitä on ollut myös opiskelussa. Kannustan teitä tarttumaan uuteen ja kehittämään yhteiskuntaa digitalisaation avulla.” Hän kehotti valmistuvia harjoittelemaan: ”Motivaatio pärjäämiseen työelämässä ei tule odottamalla vaan tekemällä.

Toimitusjohtaja Pentti Itkonen painotti digitalisaation merkitystä työssä.

Valmistuvat opiskelijat kiittelivät opiskelijakavereitaan sekä opettajia. Imatralla laborantti ja kaksoistutkinnosta ylioppilaaksi kirjoittanut Jonna Nousiainen iloitsi vahvoista ystävyyssuhteista, joita opiskelun aikana on syntynyt. ”Amis ja lukio ei ole helpoin vaihtoehto, mutta se sisälsi tosi paljon hyvää. En vaihtaisi hetkeäkään pois. Iso kiitos opettajille, että olette jaksaneet tsempata meitä!”

Laborantti ja ylioppilaaksi 2.6. lakitettava Jonna Nousiainen ylisti opiskelussa syntyneitä vahvoja ystävyyssuhteita.

Lappeenrannassa lähihoitaja Ville Hokkanen kertoi tajunneensa pian koulun alettua, että on pakko opiskella ja kerätä tietoa, jos haluaisi jonain päivänä olla oman alansa ammattilainen. ”Opiskeluun tuli uusi näkökulma, kun pääsi aloittamaan työässäoppimiset. Työpaikoilta saatu tieto ja osaaminen kantavat meitä vielä pitkään.” Opiskelijakunnan puheenjohtajana toiminut Hokkanen toivoi koulun johdon ja päättäjien muistavan, että ”me opiskelijat olemme syy siihen miksi te olette Sampossa töissä”.

Ville Hokkanen kiitti sekä opettajia että opiskelukavereita.

 

Kimpisen lukion rehtori Olli Mielonen lakitti Lappeenrannan iltapäiväjuhlassa kaksoistutkinnon suorittaneet ylioppilaat. Imatralla lakit ojennetaan lauantaina 2.6. yhteislukion juhlassa.


Yhteensä Sampon juhlissa oli valmistuvia nuoria ja aikuisia noin 540, josta Imatralla 230 ja Lappeenrannassa 310. Kaksoistutkinnossa ylioppilaaksi kirjoitti 30, Lappeenrannassa 15 ja Imatralla 15. Aiemmin tänä vuonna on reilut 300 henkilöä suorittanut ammatillisen tutkinnon.

Tunnelmia Lappeenrannan valmistujaisjuhlista:






















































Tunnelmia Imatran valmistujaisjuhlista:



Palaa otsikoihin