Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

3.6.2016

Valmistuvia juhlittiin Lappeenrannassa

Sampon valmistujaisjuhlat jatkuivat perjantaina 3.6.2016 Lappeenrannassa, missä valmistui noin 400 nuorta.

Juhlapuheen piti kansanedustaja Anneli Kiljunen. Hän sanoi, että vaikka tulevaisuudessa on epävarmuutta, nyt valmistuvilla on työkalut ja heidän osaamistaan ja työtä tarvitaan – maailma on heille avoin. Hän uskoo, että osa saa töitä, osa lähtee jatko-opiskelemaan, mutta ikävä kyllä osa ei heti työllisty. ”Jos töitä ei löydy, kannustan ottamaan muunkin alan töitä vastaan. Kaikki työ on arvokasta.”  Hänen mukaan moni asia työssä konkretisoituu vasta useiden harjoitteluiden ja tekemisen kautta, mistä syntyy se vahva ammatillisuus, johon nuoret on koulutettu.

Kiljunen uskoo, että Etelä-Karjalassa metsäteollisuuden rinnalle kehittyvällä bioteollisuudella tulee olemaan työntekijävaikutuksia ja että matkailu tulee olemaan yksi tärkeimpiä työllistäjiä maakunnassa. Hän huomautti, että työn sisältö ja työsuhteet muuttuvat ja kehotti nuoria: ”Pidä silmät auki ja mieli avoinna, ole nöyrä oppimaan uutta, elämä odottaa sinua.”

Kuntayhtymän johtaja, rehtori kertoi puheessaan hallituksen käynnistämästä ammatillisen koulutuksen reformista, jossa sitä uudistetaan osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi. "Valtion rahoitus vähenee Sampossa noin 22 prosentilla kahdessa vuodessa, mutta oppilaitoksen tavoitteena on toteuttaa uudistukset vähentämättä opiskelijaryhmälle annettavaa opetusta". Lehmusvaaran mukaan työelämä toivoo moniosaajia, ja hän kehotti nyt valmistuvia kehittämään osaamistaan jatkuvasti, mikä osaltaan turvaa töiden jatkuvuuden työelämän eri vaiheissa.

Valmistuvien opiskelijoiden puolesta puhui sähköasentaja ja ylioppilas , joka hauskuutti valinneensa kaksoistutkinnon, ettei jäisi aikaa mihinkään muuhun. Hän kiitti lämpimästi kaikkien opiskelijoiden vanhempia kannustuksesta ja rakkaudesta, mutta ilmoitti heille, että nyt valmistuvien nuorten aikuisten on aika lähteä kasvamaan kohti itsenäistä elämää. Koulua hän kiitti – ja varsinkin sen erinomaisen ruuan tekijöitä. Hän kehotti kaikkia tekemään asioita, jotka tekevät onnellisiksi ja unohtamaan turhan pelon. Opiskelukavereilleen hän on kiitollinen upeasta matkasta: ”Te olette olleet se voima, joka teki kaiken sen puurtamisen helpommaksi. Kiitos ystävät!”

Kansanedustaja Anneli Kiljunen


Kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara


Lähihoitajat lausuivat yhdessä lupauksen.


Kaksoistutkinnon suorittaneet lakitettiin Gaudeamus igiturin soidessa.


Sähköasentaja Saku Hokkanen piti opiskelijan puheen.


Palaa otsikoihin