Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

2.10.2019

Valtakunnallinen oppisopimusviikko 7.–20.10.2019

Oppisopimusviikko järjestetään valtakunnallisesti 7.–20.10.2019. Se ulottuu tänä vuonna poikkeuksellisesti kahdelle viikolle.

Oppisopimusviikko on osa samaan aikaan vietettävää Euroopan ammattitaitoviikkoa (European Vocational Skills Week), jonka päätapahtuma on Helsingissä 17.10.2019.

Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta tai jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot.

Oppisopimuksessa opiskelijalla on oltava työpaikka, jossa on määräaikainen tai jatkuva työsopimus. Työnantaja kouluttaa työntekijän – joko uuden tai jo töissä olevan. Myös yrittäjälle voidaan solmia oppisopimus. 

Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia. Valittavana on 160 erilaista tutkintoa. Oppisopimuksella suoritettu tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin ammattiopisto tai lukio sekä saman pätevyyden kuin ammattiopisto.

Suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla, missä työpaikkaohjaaja opastaa. Oppimista täydennetään oppilaitoksen lähiopintopäivillä. Oppisopimus on opiskelijalle pääosin maksutonta, ja hän saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa työnantajaltaan. Alaikäraja on 15 vuotta.

Työnantajalle oppisopimus on toimiva keino rekrytoida uutta tai kouluttaa nykyistä henkilökuntaa. Työnantajalle voidaan maksaa koulutuskorvausta.

Lisätietoja:

-       - koulutussuunnittelija Tarja Toiviainen, p. 040 136 4660, tarja.toiviainen@edusampo.fi

-       - http://www.edusampo.fi/oppisopimus               

 



Palaa otsikoihin