Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

2.4.2019 16.12

Venäläiset WorldSkills2019-valmennettavat kondiittorit tyytyväisiä Sampon oppeihin

Kuusijäseninen joukkue Moskovasta saapui viime viikon lopulla Lappeenrantaan saamaan huippuluokan valmennusta elokuisiin, Kazanissa järjestettäviin nuorten ammattitaidon maailmanmestaruuskisoihin. Valmennuksen oli suunnitellut lehtori Markku Vengasaho, ja valmentajina olivat lisäksi kondiittori-kisälli Eija Kuningas ja vuoden 2017 WorldSkills-voittaja Emeliina Papinniemi.

IMG_2364
Taitotyön osat ovat valmiina.

Kuusihenkinen venäläisjoukkue koostui kahdesta kilpailijasta ja heidän opettajistaan, valmentajistaan ja eksperteistä. Neljän päivän valmennuksen aikana ei työtunteja laskettu. Päivät venyivät pitkiksi, mutta olivat antoisia, ja täyttivät valmennettavien odotukset. He kertoivat oppineensa uusia tekniikoita suklaan käsittelyyn ja maalaamiseen. Viikonlopun aikana valmistettiin praliineita, suklaakoristeita ja erittäin vaativa, 90 cm korkea taitotyö suklaasta.

 

Sekä lehtori Markku Vengasaho että opettaja Svetlana Yashikina pitivät valmennusta hyvänä päänavauksena konditoria-alan yhteistyölle Sampon ja venäläisten oppilaitosten välillä. Tulevaisuudessa olisi mahdollista aloittaa osaajavaihtoa, ja tuoda venäläisiä osaajia opettamaan Suomeen. Sampon ehdoton etu yhteistyötä ajatellen on rajanläheisyys. Se helpottaa liikkumista molemmin puolin. Kilpailutoiminta on Venäjällä kasvattamassa suosiotaan. Markku Vengasahon mukaan Suomessakin on vielä oppimista kansainvälisissä kilpailuissa menestyneiden alan ihmisten osaamisen hyödyntämisessä. Tähtiä kannattaa kutsua kouluttamaan!

 

Suomesta ei tänä vuonna ole lähdössä konditorialajin kilpailijaa WorldSkills2019-kilpailuihin. Voimme siis hyvillä mielin pitää peukkua venäläiskilpailijalle, joka osallistuu suomalaisin opein!

 

Lue lisää maanantain Etelä-Saimaasta: https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/0304d7ed-f2d9-43f8-9c08-ff764ac8cf88

 

 

Lisätietoa Kazanin WSC2019 –kilpailuista: https://worldskills2019.com/en/


IMG_9233

 

 


Palaa otsikoihin