Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

20.9.2021 10.34

VP-Kuljetus Oy: ”Saamme hyviä uusia kuljettajia, joilla on perusvalmiudet olemassa”

Kuljetus- ja jakelupalveluita Kaakkois- sekä Etelä-Suomen alueella tuottava VP-Kuljetus Oy on tehnyt yhteistyötä Saimaan ammattiopiston ja Edusampon kanssa jo yli vuosikymmenen – eikä loppua näy. Edusampo Oy palvelee työelämää tarjoamalla yrityksille kehittämis- ja asiantuntijapalveluita sekä erilaisia koulutuksia.

"Teemme Saimaan ammattiopiston kanssa yhteistyötä monella saralla. Uusien kuljettajien hankinnassa pyrimme hyödyntämään heidän opiskelijoitaan, ja Edusampo Oy on järjestänyt meille viime vuosina myös henkilöstökoulutusta. Me olemme puolestaan järjestäneet ammattiopiston opiskelijoille esimerkiksi tutustumisjaksoja työhön ja näyttökokeiden suorittamisia", kertoo VP-Kuljetuksen toimitusjohtaja Arto Piiparinen.

VP-Kuljetus Oy harjoittaa kuljetus- ja jakelupalveluiden lisäksi myös terminaalitoimintaa. Yrityksen asiakaskunnan muodostavat muun muassa elintarvikealan keskusliikkeet, elintarvikkeita tuottavat yritykset ja metsäteollisuusyritykset. Logistiikkasektori painottuukin elintarvike- ja pakastekuljetusten puolelle. Kuljetusmuotoja ovat lämpösäädellyt kuljetukset, kontti- ja kappaletavarakuljetukset sekä teollisuuden tuotekuljetukset. 

Yhtiön logistiikkaketjua täydentäviä terminaalitoimintoja ovat esimerkiksi välivarastointi, kuljetusten yhdisteleminen ja aikatauluttaminen. Fyysiset terminaalit sijaitsevat suurten kulkuyhteyksien varrella Lappeenrannan Rauhassa sekä Kouvolassa. 

“Tavoitteenamme on olla toiminta-aluemme monipuolisin ja luotettavin kuljetus- ja terminaalipalveluiden tuottaja.”

VP-Kuljetus työllistää noin 100 logistiikka-alan ammattilaista – kuljettajista aina toimistotyöntekijöihin. Kun uusia lenkkejä kuljetusketjuun tarvitaan, kääntyvät katseet usein Sampon suuntaan. 

”Meidän näkökulmastamme yhteistyön tärkeintä antia on se, että saamme hyviä uusia kuljettajia, joilla on perusvalmiudet olemassa”, Piiparinen sanoo.

Osaamista jatkuvan kehittämisen periaatteella 

Nykyaikainen kuljetuskalusto vaatii kuljettajilta monenlaista osaamista, jota on myös jatkuvasti ylläpidettävä. VP-Kuljetus kouluttaa kuljettajiaan säännöllisesti, jotta kaikilla on uusin mahdollinen tieto liittyen kaluston tehokkaaseen ja turvalliseen käyttöön. Koulutuksia on toteutettu yhdessä Edusampon kanssa ja koulutusten sisältö on räätälöity aina tarpeen mukaan. Uusia osaamisen kehittämistarpeita syntyy samalla, kun palveluita kehitetään ja uusia tekijöitä liittyy joukkoon.

”Toiveissamme on, että tulevaisuudessa Edusampo pystyisi antamaan koulutusta erilaisia lämpötiloja vaativiin kuljetuksiin liittyen. Esimerkiksi viileä- ja pakastekuljetukset ovat sellaisia.”

Myös kuljetusten ympäristövaikutukset ovat nykyään yhä näkyvämpi osa kuljettajien arkipäivää. Yhtiö seuraa ympäristövaikutuksiaan aktiivisesti ja laatii vuosittain ympäristöraportin koko kalustostaan. Kuljettajan rooli ympäristövaikutusten takana on asia, johon VP-Kuljetuksen Piiparinen toivoo jatkossa lisää koulutuspanostuksia jo perusopintojen aikana.

”Tulevaisuudessa oppilaitosten tulisi painottaa nykyistä enemmän taloudellisen ajotavan merkitystä ja lisätä kuljetusalallakin ympäristöasiat huomioon ottavaa koulutusta.”


Lisätietoja

Asiakasvastaava Pekka Naukkarinen, pekka.naukkarinen@edusampo.fi, p. 0406791050



Palaa otsikoihin